IMPONERT: Manchester City-manager Roberto Mancini mener Patrick Vieira bør bli med i Frankrikes VM-tropp. Foto: ANDREW YATES/AFP
IMPONERT: Manchester City-manager Roberto Mancini mener Patrick Vieira bør bli med i Frankrikes VM-tropp. Foto: ANDREW YATES/AFPVis mer

- Ikke løp. Bare stå der og tenk

City-sjefen med klar beskjed til Vieira.

|||• Direkte 21.00: Manchester City - Tottenham

(Dagbladet): Manchester City har tapt 11 av de 12 siste kampene for Tottenham, men det er flere tidligere Arsenal-spillere i kveldens lyseblå tropp.

Og de er mer vant til å slå Spurs.

En av dem er veteranen Patrick Vieira. Midtbanespilleren har ni seire, sju uavgjort og bare ett tap for Tottenham - som Arsenal-spiller. Fem av de 34 målene han scoret i løpet av ni Gunners-år kom mot nettopp Spurs.

TenkerenNå er det neppe mål City-manager Roberto Mancini forventer av franskmannen i kveldens «fjerdeplassfinale». 33-åringen var stor mot Aston Villa i helga og Mancini håper på noe liknende igjen.

- Jeg ba ham spille en viss rolle. «Ikke løp framover. Bare stå der og tenk,» sa jeg til ham. Og han spilte bra, sier Mancini ifølge The Guardian.

I kveld kan Mancini trenge Vieiras rutine. Det handler ikke bare om tre poeng, men også en Champions League-mulighet som gir millioner og masse prestisje. Dersom Tottenham vinner vil londonerne være sikret minst fjerdeplass. Uavgjort eller City-seier betyr at avgjørelsen faller til helga, når City møter West Ham borte og Spurs drar for å møte Burnley.

- Jeg er veldig glad på Patricks vegne. Han har hatt litt problemer siden han kom hit, men var fantastisk mot Villa. Han er en storvokst spiller, og må spille og trene hver dag for å holde kroppen i gang, sier den italienske City-manageren.

VM-pratHan tror også at en seier mot Tottenham vil bety ekstra mye for Vieira, og de andre eks-gunnersene Kolo Touré og Emmanuel Adebayor.

- Tottenham slo Arsenal for tre uker siden, så jeg håper Patrick, Kolo og Emmanuel kan slå Spurs i deres eget derby, sier Mancini.

Vieira har tre seriemesterskap med Arsenal og også tre ligatitler med Inter. Med flagget på brystet har han vunnet både VM og EM. Nå mener Mancini at Vieira bør gjøre comeback på landslaget.

- Jeg tror og håper han kan få en plass i VM-troppen.

Men først skal han legge Tottenhams Champions League-drøm i grus.

HAR GODE TOTTENHAM-MINNER: Patrick Vieira har bare tapt en av de 17 kampene han har spilt mot Tottenham som Arsenal-spiller. Foto: MIKE FINN-KELCEY/REUTERS
HAR GODE TOTTENHAM-MINNER: Patrick Vieira har bare tapt en av de 17 kampene han har spilt mot Tottenham som Arsenal-spiller. Foto: MIKE FINN-KELCEY/REUTERS Vis mer