- Ikke lurt å fortelle alt

Kona Solveig veit at Pål Anders Ullevålseter vil fullføre ørkenrallyet Paris- Dakar, selv med brukne bein og skadde håndledd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Pål Anders Ullevålseter er villig til å utsette seg for det meste for å komme i mål i ørkenrallyet.

- Jeg har sagt han må bryte hvis han brekker noe. For hans del kan han brekke mange ting før han bryter. Men brekker han noe, vil han uansett ikke fortelle meg det, sier Solveig Helen Våge Ullevålseter til Dagbladet.

- Så du kan ikke stole på at han forteller deg alt over telefonen?

- Nei, han forteller ikke alt. Men så lenge jeg hører stemmen hans og han er hel, så er jeg glad.

- Jeg gir ikke opp om jeg brekker noe. Jeg har med meg et medisinskrin med smertestillende, så det hjelper sikkert litt. Men det er klar at jeg kjører ikke videre hvis jeg kan få varige mén, sier Pål Anders.

- Ikke ideelt

I fjor kjørte gutten fra Nordmarka i Oslo inn til en sensasjonell niendeplass i Paris- Dakar. Dermed ble han første nordmann til å fullføre rallyet, som blir kaldt dødsrallyet på grunn av at mange dyktige kjørere har endt sine dager i sanddynene på vei til målet.

Bare rundt en tredjedel av deltakerne klarer å komme i mål. Mange ting kan gå galt underveis, noe han er smertelig klar over.

- Det er ikke ideelt at sykkelen ikke kom før nå. Den skulle vært her for ei uke siden. Men nå skal jeg til Sveits for å få en mekaniker til å sjekke den. Det vil nok roe ned hjertet mitt litt, innrømmer 33-åringen.

Lysluggen har håndplukket mekanikeren og må stole på at han kommer til å skru sammen sykkelen slik at den holder gjennom 8552 kilometer med stort sett sand fra Marseille til Sharm el-Sheik.

6000 kalorier

Så er det smertene i håndleddet som kan by på problemer. Han vil ikke innrømme det selv, men det kan ikke være behagelig å kjøre en 200 kilos tung motorsykkel over sanddyner og annet kupert terreng i 17 dager med konstante smerter.

- Håndleddet har jeg problemer med. Smertene kommer etter 30 mil på sykkelen. Det gjør veldig vondt, forteller han.

Å få i seg nok mat, er heller ingen selvfølge for Pål Anders.

- Mat og utholdenhet er det jeg er best på. Når jeg kommer i mål etter en hard dag, føler jeg alltid at jeg har mer krefter igjen enn de andre. Det er ikke sikkert det er slik, men det føles sånn - det er en bra egenskap å ha, sier han.

Ullevålseters ernæringsrådgiver har laget en hemmelig oppskrift på maten han skal spise underveis.

- Vi kaller den «Bomba», sier Ullevålseter og smiler lurt.

- Det var derfor det gikk så bra i fjor. Maten er like viktig som at motoren fungerer, sier ernæringsrådgiver Karin Hvoslef til Dagbladet.

KLAR TIL START: Ørkenrallyet Paris- Dakar starter 1. januar og varer 19 dager. - Jeg bryter ikke om jeg brekker noe, sier Per Anders som viser fram den nye sykkelen sammen med kona Solveig Helen Våge Ullevålseter.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer