SKEPTISK TIL LANDIS: Dag Otto Lauritzen mener Landis ikke har noen troverdighet når han anklager Armstrong for doping. Foto: Tor Erik Schrøder / SCANPIX
SKEPTISK TIL LANDIS: Dag Otto Lauritzen mener Landis ikke har noen troverdighet når han anklager Armstrong for doping. Foto: Tor Erik Schrøder / SCANPIXVis mer

- Ikke mange er testet så mye som Lance

Lauritzen tviler på Landis.

||| (Dagbladet): Dopingdømte Floyd Landis innrømmer nå for første gang utstrakt bruk av ulovlige midler, samtidig som han trekker inn andre syklister.

TV 2s sykkelekspert Dag Otto Lauritzen er glad for at Landis fire år etter tour-skandalen legger seg flat.

- Det er godt at Landis til syvende og sist sist innrømmer doping. Alle har vært sikre for at han har gjort det, men han har blånektet hele tida, sier Lauritzen til Dagbladet.

Den tidligere landeveis-rytteren med OL-bronse fra 1984 mener Landis påstander påstander om Armstrong og US Postal må vurderes med stor forsiktighet.

Ingen troverdighet
- Troverdigheten til Landis er ikke høy, for å si det mildt. Han har ljugd opp gjennom hele karrieren. Han prøver kanskje å unnskylde seg selv, sier TV 2-kommentatoren.

«På hjul med Dag Otto»-programlederen velger å tro at Armstrong har vunnet sine sju tourtitler uten doping.

- Jeg tror ikke det er så veldig mange som er testet så mye som Lance, det ville vært rart om det stemmer. Han hadde ingenting å vinne med gjøre comeback, sier Lautritzen.

- Du tror Armstrong alltid har vært rein?

- Det er mange som har mistenkt Lance, fordi han har gjort umenneskelig resultater. Han er aldri bli tatt, og jeg kan ikke skjønner at han er så dum at han da gjør comeback etter så mange år og har alt å tape. Det er en indikasjon.

Unnskyldninger
53-årige Lauritzen synes det er merkelig at Landis blander inn andre når han først innrømmer doping.

- Dette er bare påstander, og unnskyldninger. Jeg synes det er godt at Landis kommer ut, og ikke lenger mener han er uskyldig dømt. Da han ble tatt synes jeg det var trist, men det er godt at han ble tatt.

COMEBACK I 2008: Lauritzen tror ikke Lance Armstrong ville returnert til sykkelsportern dersom han behøvder doping for å hevde seg. Foto: Chris Graythen/Getty Images/AFP
COMEBACK I 2008: Lauritzen tror ikke Lance Armstrong ville returnert til sykkelsportern dersom han behøvder doping for å hevde seg. Foto: Chris Graythen/Getty Images/AFP Vis mer