Ikke med i troppen av sikkerhetsgrunner

Mesut Özil og Sead Kolasinac er ikke i Arsenals tropp til helgas Premier League-kamp.

ANGREPET: Arsenal bekrefter hendelsen der to av deres spillere angivelig ble utsatt for ransforsøk. Vis mer

Mesut Özil og Sead Kolasinac er ikke med i troppen til helgas kamp mot Newcastle på grunn av flere «sikkerhetshendelser». Det melder Sky Sports.

De to spillerne ble forsøkt ranet av en knivbande forrige måned. Kolasinac gikk til motangrep, og fikk jaget vekk ranerne. Spillerne kom uskadet fra hendelsen.

- De vil ikke være med i åpningskampen mot Newcastle på grunn av flere «sikkerhetshendelser» som blir etterforsket av politiet, skriver klubben i en uttalelse. Hva som har skjedd, er ennå ukjent.

Ingen av spillerne spilte treningskampen mot Lyon kort tid etter angrepet, etter samtaler med manager Unai Emery. Spillerne skal derimot ha vært aktuelle til helgas kamp.

- Sikkerheten til våre spillere og deres familier er alltid en topprioritet og vi har tatt den avgjørelsen etter diskusjon med spillerne og deres representanter.

- Vi samarbeider med politiet og fortsetter å gi spillerne og familiene vår støtte. Vi ser fram til å ønske spillerne tilbake i troppen så snart som mulig, skriver Arsenal.

ARSENAL-SPILLERE: Mesut Özil og Sead Kolasinac er ikke med i Arsenals tropp av sikkerhetshensyn. Foto: NTB Scanpix
ARSENAL-SPILLERE: Mesut Özil og Sead Kolasinac er ikke med i Arsenals tropp av sikkerhetshensyn. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Dette skjedde

Det var i slutten av juli at Özil ble forsøkt ranet og overfalt i nord-London. Midtbanespilleren kjørte sin svarte Mercedes da han ble forfulgt av to menn på motorsykkel.

Kolasinac, som også var til stede, gikk til motangrep med bare nevene. Ranerne bar kniv.

Özil flyktet inn på den tyrkiske restauranten Likya i Golders Green i London. Der skal han ha blitt forsvart av kokker og servitører, som jaget vekk kjeltringene.

Vitner beskrev at Özil så livredd ut og løp for livet i sikkerhet i restauranten.