Ikke med på norsk boikott

Den finske kombinertstjerna Samppa Lajunen (21) blir ikke med på en eventuell boikott av verdenscuprennene i Schonach 7. januar og Kollen 9. mars. - Vi må aldri være redde for å prøve noe nytt, sier Lajunen.

De norske løperne prøver å få FIS (Det internasjonale skiforbundet) til å gjøre om reglene for de to rennene, og truer med boikott hvis de ikke lykkes med trusselen. Grunnen til den sterke reaksjonen er at bare de 30 beste etter hopprennet får starte i langrennet. 45 løpere er kvalifisert for verdenscup A, men i prøverennene i Schonach 7. januar og Kollen 9. mars har FIS vedtatt at 15 av løperne skal få en amputert konkurranse.

- Det er som å blåse av en fotballkamp ved pause fordi det ene laget leder 3-0. Slikt går bare ikke an, sier den norske landslagssjefen Vegar Granheim.

- En slik konkurranseform er helt bak mål. Alle som starter, må få fullføre konkurransen. Vi vurderer å boikotte de to rennene, og håper å få mange av de andre nasjonenes løpere med oss, sier landslagets tillitsmann, Kristian Hammer. Siste vinters v-cupvinner Samppa Lajunen visste ikke om den norske boikott-trusselen da Dagbladet snakket med ham i Kuopio. Etter å ha tenkt litt igjennom saken, var han helt klar på at han stiller opp.

- Jeg er en bra hopper, og har ikke noe imot å prøve nye konkurranseformer. Selv om det ikke er ideelt at bare 30 løpere får gå langrennet, synes jeg ikke det er riktig å gå til boikott, sier Samppa.

STØTTER IKKE: Samppa Lajunen vil ikke boikotte Holmenkollen.