Therese Johaug

Ikke mer av dette

Therese Johaug (33) med klar beskjed om en potensiell friidrettssatsing etter langrennskarrieren.

10 000 METER: Therese Johaug løp 10 000 meter under Impossible Games på Bislett i 2020. Det blir ingen videre satsningen på det. Foto: NTB
10 000 METER: Therese Johaug løp 10 000 meter under Impossible Games på Bislett i 2020. Det blir ingen videre satsningen på det. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Sommeren 2020 byttet Therese Johaug ut langrennsskia med løpesko og leverte en sterk 10 000 meter på Bislett. Hun innfridde VM-kravet og løp på det som da var årsbeste i verden.

Et snaut år seinere satte Norges beste distanseløper Karoline Bjerkeli Grøvdal skapet på plass og slo Johaug med 42 sekunder på Bislett.

Skidronninga var også 7 sekunder bak OL-kravet, men det var aldri noe mål, fortalte Johaug. Heller ikke OL i 2024 så hun på som realistisk.

- Nei, jeg har ikke en sjanse mot de beste. Hvis jeg skal heve meg mye mer enn jeg har gjort nå, må det legges inn mye mer spesifikk trening. Kapasiteten har jeg, men det løpsøkonomiske må forbedres, sa Johaug til Aftenposten den gang.

Nå har 33-åringen lagt opp som langrennsløper, men vil hun nå legge inn trening for å forbedre det løpetekniske og satse på en friidrettskarriere?

- Nei, sier en kortfattet Johaug til Dagbladet.

- Du legger friidrettskarrieren på hylla?

- Ja.

VURDERTE MARATON: I 2020 fortalte Johaug til Dagbladet at hun vurderte å prøve maraton. Reporter/video: Øyvind Godø / Kristoffer Løkås / NRK Vis mer

Det stemmer bra med hva hennes trener gjennom mange år Pål Gunnar Mikkelsplass sa til Dagbladet bare minutter etter at hun hadde annonsert at hun la opp.

- Jeg tror hun, som har vært på det nivået som hun har vært, må gjøre det 100 prosent hvis hun skal konkurrere. Jeg er ganske sikker på det ikke skjer, sa Mikkelsplass til Dagbladet.

Og slik ståa er nå har Johaug trappet kraftig ned på treningen.

- Jeg trener ganske mye mindre enn det jeg har gjort før. Men jeg prøver å få til en liten treningsøkt hver dag, sier Johaug.

- Er det litt deilig å trene mindre?

- Ja, det er det, innrømmer Johaug.

- Jeg har prøvd å nyte livet som «pensjonist», humrer hun, men forteller at det har vært mye å stille opp på etter at langrennssesongen var ferdig.

AVSLUTTET MED STIL: Therese Johaug kunne avslutte langrennskarrierene med å herje under OL. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
AVSLUTTET MED STIL: Therese Johaug kunne avslutte langrennskarrierene med å herje under OL. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

En av de tingene var lørdagens Johaug Up, et bakkeløp, bare for kvinner, arrangert av Johaugs klesmerke.

Der løp Johaug opp til selvskreven bestetid, selv med en lang natt kvelden før. Da ble hun overrasket med en fest og lagvenninnenes egenkomponert russelåt.

- Alle som var der har betydd mye for Therese sin karriere. Det var en verdig og fantastisk avslutningsfest som varte ut i de små nattetimer, skriver manager Jørn Ernst til Dagbladet.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer