Ikke mer langrenn på Bjørndalen

Men han går gjerne femmila i 2009-VM.

I år er det stopp. Femmila i Liberec er Ole Einar Bjørndalens langsiktige langrennsmål.

Lørdag gikk skiskytteren inn til femteplass som beste nordmann under verdenscuprennet over 15 kilometer på Beitostølen.

Bjørndalen kom 19,1 sekunder bak den tyske vinneren Axel Teichmann.

- Jeg blir gjerne med på flere langrenn, men i år ser det vanskelig ut. Femmila under VM i Liberec i 2009 høres fint ut, sa Bjørndalen etter lørdagens innsats i Valdres.

Høyst sannsynlig betyr det at folket ikke får se Bjørndalen konkurrere på langrennsski før neste års åpningsrenn på Beitostølen. Det blir temmelig nøyaktig ett år til.

Oppover

Simostranda-løperen passerte som nummer 17 etter 5 kilometer. Det er ikke utypisk ham. Han pleier ofte ikke å åpne så fort. Deretter skrudde han tempoet opp, og etter 10 kilometer var han oppe på fjerdeplass, 8 sekunder bak ledende Teichmann. 

-  Jeg er fornøyd med at jeg gikk et godt skirenn igjen. Dette var ikke så ille, det er mange gode skiløpere her og de beste gikk grisefort. Jeg tror at jeg gikk et bra renn, mente Bjørndalen.

BESTE NORDMANN: Ole Einar Bjørndalen gikk inn til 5. plass på Beitostølen. Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN/SCANPIX
BESTE NORDMANN: Ole Einar Bjørndalen gikk inn til 5. plass på Beitostølen. Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN/SCANPIX Vis mer

Teichmann, tsjekkeren Lukas Bauer, svenske Anders Södergren og tyske René Sommerfeldt kom alle foran Bjørndalen. Samtlige avsluttet kruttsterkt.

Bjørndalen var ikke riktig rask nok denne gangen, men løpet var hans beste i langrenn siden han vant verdenscuprennet i Gällivare sist vinter.

Ikke pallen

Ni nordmenn gikk til verdenscuppoeng. 

- Vi er bra fornøyd med bredden, men er ikke fornøyd så lenge vi ikke har noen på pallen, mente landslagstrener Morten Aa Djupvik.

Tord Asle Gjerdalen var fornøyd med sin sjuendeplass. Verdenscupdebutant Morten Eilifsen bør også være fornøyd med sin niendeplass. Eilifsen er identisk med mannen som vant skøyterennet under åpningsrennet på Beitostølen sist helg.

Lars Hanstad, markedssjef i Madshus, var kanskje den nordmannen som hadde mest grunn til å være fornøyd. Seks av de 10 beste gikk nemlig på Madshus-ski. 

- Det er aldri skjedd før. I skiskyting ja, men ikke i langrenn.

Øvrige norske plasseringer (blant de 30 beste): 20) Tore Ruud Hofstad, 21) Martin Sundby, 22) Tor Arne Hetland, 25) Lars Berger, 26) Eldar Rønning, 28) Odd-Bjørn Hjelmeset.

(NTB)

BESTE NORDMANN: Ole Einar Bjørndalen gikk inn til 5. plass på Beitostølen.