- Ikke Messias, men budbringer

Makelele fra Chelsea til Paris SG.

Den franske midtbaneveteranen Claude Makelele går fra Chelsea til Paris Saint-Germain. Der vil han bli karrieren ut.

Makelele har skrevet under en toårskontrakt med hovedstadsklubben, og ser for seg en framtid i trenerapparatet når kontrakten går ut, sier klubbpresident Charles Villeneuve.

Den 35-årige midtbanespilleren kan bli en særdeles viktig spiller for PSG. Den tidligere storklubben er inne i en veldig vanskelig periode og reddet så vidt plassen i den franske toppdivisjonen i fjor.

- Det tok sin tid, men mitt ønske om å gå til Paris Saint-Germain var så sterkt at Chelsea ga meg muligheten til å avslutte karrieren i Frankrike, i nærheten av min familie, sier Makelele.

Midtbanespilleren eier en nattklubb i Paris og har flere ganger sagt at han vil bosette seg i den franske hovedstaden. Nå får han sjansen til å bo der han vil, samt å prøve å hjelpe klubben han elsker.
- Ingen Messias
- Men jeg kommer ikke som en Messias, men som en budbringer. Jeg håper laget kan lære av alt det jeg har lært, sier han.

Paris Saint-Germain satser stort på å komme tilbake på toppnivå. I 1994 vant de den franske serien. I sommer har de hentet Ludovic Giuly, Guillaume Hoarau (toppscorer i fransk annendivisjon i fjor) og Stephane Sessegon.

Makelele var svært nære å gå til klubben alt i desember, men PSG trakk seg da fra forhandlingene. Nå håper de at han vil være en nøkkelspiller på banen, samt en inspirator for klubbens unge spillere.


Debuterte mot Norge
35-åringen har iallfall en fantastisk CV å ta med seg til den skadeskutte franske klubben. Makelele var en av bærebjelkene i et Real Madrid-lag som spilte seg til suksess rundt tusenårsskiftet og gikk til Chelsea i 2003.

Da han gikk fra Real mente ledelsen at de ikke ville savne ham, fordi han ikke hadde de tekniske ferdighetene. Det fikk Zinedine Zidane til å komme med denne uttalelsen:

- Hvorfor skal vi putte nok et lag med gullmaling på Bentleyen når vi mister hele motoren?

HJEM IGJEN: Claude Makelele drar tilbake til Frankrike for å fullføre karrieren i Paris Saint-Germain. Foto: AP/SCANPIX
HJEM IGJEN: Claude Makelele drar tilbake til Frankrike for å fullføre karrieren i Paris Saint-Germain. Foto: AP/SCANPIX Vis mer

Makelele debuterte for det franske landslaget mot Norge i 1995 og har siden da fått med seg 71 kamper for Les Blues. Han spilte EM i 2004, og VM i 2002 og 2006.

Han ga seg på det franske landslaget etter årets skuffende EM-sluttspill.

(NTB)

- Ikke Messias, men budbringer