Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ikke mett

Marit Bjørgen synes det er herlig å ta «juleferie» som vinterens største suksess. Men tro ikke at hun er mett av den grunn: I jula blir det to økter om dagen.

ROGNES/OSLO (Dagbladet): -  Vi jentene fortjener helt klart terningkast seks. Det er utrolig godt å ta ferie etter at det har gått så bra både med meg og laget, sier verdens beste kvinnelige skiløper.

Så tenker hun et par år tilbake, til da Bente Skari la skiene på hylla og overlot ansvaret til en gjeng med jenter som var vant til å leve i skyggen.

-  Da Bente slutta, ble vi dømt nord og ned. Men Svein Tore (Samdal, jentenes trener) har prøvd ut mange nye ting som har fungert veldig bra, forteller Marit.

-  Nå er det vi jentene som gjør det best i langrenn. Det er veldig artig å slå gutta, for det er en del år siden sist.

-  To økter daglig

Marit Bjørgen er hjemme hos familien i Trøndelag, på såkalt juleferie. Ferie for Marit Bjørgen, er nemlig ikke som ferie for deg og meg.

Eller for å si det på en annen måte: Hvis Marit legger på seg noen ekstra kilo under julemiddagen, blir de ikke sittende lenge.

-  Jeg trener hver dag, stort sett to økter. Målet mitt er å ta tre medaljer i VM, og en kan ikke hvile seg til suksess.

Men da trenger 24-åringen litt hjelp fra julenissen: Snø og gode treningsforhold.

-  Ikke kjendis

-  Det er det viktigste for meg akkurat nå - å få trent skikkelig. Idrettslagene her har preparert løypa veldig bra, og det er spådd fint langrennsvær i jula. Det lover godt, sier Marit.

Rognes Idrettslag og Støren Sportsklubb har gjort alt de kan for å sikre verdenscupstandard på de lokale løypene.

Alle vil at verdenscupledelsen skal forbli hos sambygdingen.

-  Det er mange som vil snakke, og synes det er moro at det går så bra med meg. Men jeg føler meg ikke som en kjendis. Til det er Rognes for lite, sier Marit.

For henne varer jula til 6. januar. Da reiser landslaget til Estland.

-  Jeg håper å kunne kjempe om topplasseringer der også, men det er først og fremst VM jeg satser mot.

-  Og da passer det jo bra at jeg alltid er i god form i februar.

BEITOSTØLEN: Seier 10 km. klassisk.
VAL DI FIEMME: Seier 15 km. jaktstart.
GOD OG SØT: Julestemning hjemme hos Marit Bjørgen. Nissen hennes har en hårvekst som koster sekunder i sporet, men trolig er han mer opptat av smør enn smøring.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media