-  Ikke min hensikt å provosere

Mannen bak Avant-Garden, Endre Vik, nekter for at de bruker Norges Idrettsforbund for å gi sitt eget kosttilskudd økt troverdighet.

-  Jeg beklager om de har oppfattet det slik. Jeg har fått flere henvendelser fra idrettsutøvere, og har kun sett det som min informasjonsplikt å meddele at Avant-Garden trygt kan brukes.

-  Synes du dere har dekning for å skrive «norsk toppidrett bruker Avant-Garden» når det ikke er godkjent av Norges Idrettsforbund?

-  Ikke bortsett fra at enkelte idrettsutøvere har spurt meg. Norges Idrettsforbund og Antidoping Norge har ikke anledning til å anbefale Avant-Garden.

-  Men i annonsen skriver dere at «budskapet har nådd fram». Hvorfor gjør dere det?

-  De har bare registrert det. De kan aldri gå god for noe som helst. Det er den enkelte utøver som alltid må ta et selvstendig ansvar. Det vet alle som har litt peiling.

-  Bruker dere Norges Idrettsforbund for å gi kosttilskuddet større troverdighet?

-  Nei, troverdigheten ligger i dopinganalysen vi har gjennomført. Kosttilskuddet er analysert ved et godkjent laboratorium i Linköping, og resultatet av analysen har vi oversendt enkelte utøvere, LO, NHO, Norges Idrettsforbund og Antidoping Norge. Det er kun sendt til orientering. Det var ikke min hensikt å provosere, sier Endre Vik.