Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Ikke min prøve

Anita Valen har avlagt positiv dopingtest, men nekter for å ha inntatt store mengder koffein.

Den positive A-prøven blir i ettermiddag bekreftet i en pressemelding fra Norges Cykleforbund (NCF).

- Norges Cykleforbund (NCF) bekrefter at Anita Valen, som representerer det nederlandske dameprofflaget BIK-Powerplate, har avlagt positiv dopingprøve på koffein i forbindelse med et UCI-ritt i Spania i slutten av mars i år.

Valen verdier var 14,5, mens grensen ligger på 12 mikrogram per milliliter ved urintester. 34-åringen sier hun ikke kan forstå hvordan testen hennes kan være positiv.

- I utgangspunktet nektet jeg å tro at dette kunne være min prøve, siden jeg ikke har tilført kroppen noe annet den aktuelle dagen enn det jeg og de andre jentene på BIK – Powerplatelaget alltid gjør, sier Valen.

Hun innser likevel at prøven trolig tilhører henne, og lanserer to teorier om hvordan koffeingrensene kan ha blitt brutt:

 • Ekstrem væskemangel i kroppen, kombinert med sterk spansk kaffe
 • Feil under prøveanalysen

  Valen sier i pressemeldingen at hun uansett ikke ville brukt koffein for å kjøre raskere på sykkel.

  - I min idrett har man i realiteten bare ulemper med å drikke for mye kaffe før løp fordi kaffe er vanndrivende. Og for lite væske i kroppen gjør det vanskeligere å prestere maksimalt.

  NCF melder at B-prøven skal være klar i løpet av midten av mai.

  - Om også B-prøven er positiv, vil saken bli behandlet av Norges Idrettsforbunds ekspertgruppe for anti-doping, skriver NCF.

  (Dagbladet.no)

POSITIV A-TEST</B> Anita Valen håper B-prøven er negativ.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media