Ikke mobb kameraten min

Terry ber fansen la Lampard være i fred.

(Dagbladet.no) England har hatt en tøff start under trener Steve McClaren. En av spilleren som framfor noen har slitt med å kopiere den gode klubbforme i landslagstrøya er Frank Lampard.

Chelseas midtbanekjempe har ikke fått til samarbeidet med Steven Gerrard, og har blant deler av fansen blitt et symbol på moderne fotballspillere som setter klubben og pengene framfor æren ved å kjempe med flagget på brystet.

Nå forsvares Lampard av England-kaptein og Chelsea-lagkamerat John Terry. Han mener den målfarlige midtbanedynamoen har fått altfor hard medfart, blant annet i kampen mot Brasil i vår.

– Jeg var virkelig overrasket over buingen. Nå håper jeg tilhengerne dropper det, sier Terry. Han sier folk flest ikke innser hvilken hardtarbeidende spiller Lampard er, sier Chelsea-stopperen til The Guardian.

– Når ting ikke har gått bra for oss, for eksempel for et år siden, var det lett for deler av publikum å skylde på enkeltspillere. Uheldigvis var Frank en av dem, helt urettferdig.

Terry mener folk må verdsette hva lagkameraten har gjort for England de siste åra.

– Han har vært fantastisk for England og Chelsea i tre-fire år nå. Han brakk tåa, men gikk ikke glipp av en dag med trening, han bare spilte med smertestillende.

Terry er kaptein I kveldens kamp mot Tyskland, og forteller at trener McClaren har bedt ham om å være mer tydelig på banen.

KOMPISER: Frank Lampard og John Terry har hatt enorm suksess med klubblaget Chelsea. Det har gått litt tregere med landslaget, og Lampard er en av de som har fått høre det. Terry mener nå at fansen må være mer tålmodige med lagkameraten. Foto: SCANPIX
KOMPISER: Frank Lampard og John Terry har hatt enorm suksess med klubblaget Chelsea. Det har gått litt tregere med landslaget, og Lampard er en av de som har fått høre det. Terry mener nå at fansen må være mer tålmodige med lagkameraten. Foto: SCANPIX Vis mer

– Han vil jeg skal være mer høylytt, sier Terry.

GOD STEMNING: England-sjef Steve McClaren var i godt humør på trening. Det selv om skadeproblemene tårner seg opp. Det ser ut til at Alan Smith blir mannen som starter på topp sammen med Michael Owen.