- Ikke moro å avlyse

- Samantha og jeg bor fortsatt under samme tak. Men slik situasjonen er for oss akkurat nå, hadde vi ingenting annet å gjøre enn å avlyse bryllupet vårt, sier Johann Olav Koss til Dagbladet.

Vår tidligere skøytekonge bekrefter at det ikke er satt noen ny dato for bryllup.

- Bryllupet er avlyst - ikke utsatt, sier Johann.
Johann Olav Koss vil ikke kommentere sitt eget forhold til Samantha Riley, men for å unngå spekulasjoner, forteller han om de praktiske detaljene omkring avlysningene av bryllupet.

Ikke slutt

- Det er ikke slutt mellom Samantha og meg. Men begges avtalebøker var så fulle at vi ikke hadde muligheter til å gifte oss nå.
Samantha Riley sier dette til Brisbane-avisa The Courier:

- Vi skal ikke gifte oss i april. Jeg ønsker ikke at mitt eget bryllup bare skal være en begivenhet som blir pakket innimellom alle andre gjøremål.

- Jeg går god for at det Samantha sier i The Courier er helt korrekt, sier Johann Olav Koss.

- Når ble det bestemt å avlyse bryllupet?

- Avgjørelsen ble tatt i jula. Det var kjempevanskelig - helt pyton - for oss begge å avlyse noe vi lenge hadde gledet oss veldig til. Men det var den eneste rette løsningen for oss i nåværende situasjon.

For lite kvantitet

- Kvaliteten på forholdet mellom Samantha og meg har vært meget bra. Men vi har ikke klart å opprettholde kvantiteten. Både hun og jeg er mye opptatt. I tillegg er jeg ofte på reise utenlands.

Mellom 60 og 70 norske gjester var invitert til bryllupet i Brisbane 16. april. Skøytekamerater, studievenner og familie skulle utgjøre Johanns del.

- Ingen australske gjester var foreløpig invitert. Men av praktiske årsaker måtte de norske gjestene inviteres i god tid. Disse får nå kontrabeskjed i brevs form, sier Johann.

Studier og skøyter

Fredag reiser Johann Olav Koss tilbake til Brisbane i Australia for å fullføre det siste året av legestudiene.

- Jeg har allerede hatt tre ukers utplassering ved Sunnaas. Og til høsten blir jeg turnuskandidat og skal praktisere i generell medisin på et norsk eller australsk sykehus.

- Skal du kommentere flere skøytemesterskap for NRK i vinter?

- Jeg er med på VM allround i Hamar i februar. Resten av tida må jeg bruke på studiene, sier Johann Olav Koss.