Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Ikke mulig å forestille seg i de villeste fantasier hvor stort trøkket er

Stolt Drammen-ordfører om byens nye gullgutt.

DRAMMEN (Dagbladet): Martin Ødegaard omtales over hele verden. Bare 15 år gammel, er sensasjonsgutten allerede Drammens mest populære innbygger.

- Det er ingen som er over Martin Ødegaard nå om dagen. Han er jo den som får desidert størst oppmerksomhet. Det er Martin som preger TV-sendingene og avisforsidene, sier en smørblid Drammen-ordfører Tore Opdal Hansen til Dagbladet.

- Unike prestasjoner Denne sesongen har 15-åringen gjort seg kjent langt utover bygrensene. Da han ble tidenes yngste spiller til å debutere i en EM-kvalifisering på mandag, nådde oppmerksomheten sitt foreløpige klimaks.

- Prestasjonene hans er jo helt unike. Også sett i et historisk perspektiv. Han er faktisk ikke bare best i nåtid, men selv ikke i historien finner du hans like, sier Drammen-ordføreren.

- Surrealistisk I går var det stille i gatene i Ødegaards hjemby. Kontrasten til hysteriet som følger Norges nye superstjerne, er stor. Grunnene er mange:

Ingen har spilt og scoret i Tippeligaen så ung som han. Ingen har debutert for det norske landslaget tidligere enn han. Ingen har spilt en EM-kvalifiseringskamp med et så beskjedent fødselstall som han.

- Det er sensasjonelt, sier Kenneth Fredheim til Dagbladet.

Kommentatoren har denne sesongen jobbet ukentlig med Ødegaard. Fredheim har sett hva unggutten er i stand til. Flere ganger. Likevel lar han seg fremdeles forbløffe.

- Det var surrealistisk å skulle sitte og kommentere en 15-åring i en viktig EM-kvalikkamp. Jeg vil si jeg ble positiv sjokkert over at han ble satt inn i en så vanskelig situasjon. Kampen sto jo og vippet. Jeg syntes det var et tøft valg av Per-Mathias Høgmo. Det viser hvor høyt han verdsetter Ødegaards ferdigheter.

Går verden rundt Da 1998-modellen entret den grønne gressmatta på landslagsarenaen, var det med kveldens høyeste jubelbrøl i ryggen.

- Det var helt fantastisk å spille foran Ullevaal-publikummet. Det var utrolig stort, gliste Ødegaard overfor Dagbladet etterpå.

Da hadde det gått en liten time siden kampslutt. Norge hadde vunnet 2-1. Ødegaard hadde overbevist. Og nyheten om den norske rekordbryteren sirkulerte for lengst over hele verden.

«Strømgsodsets unggutt skapte historie da han debuterte for landet sitt mot Bulgaria», skrev sørafrikanske Goal.

«Ødegaard følte seg fantastisk etter å ha blitt historisk», meldte New Zealand-baserte Sportal ikke lenge etterpå.

Slik har mediene fortsatt. Det synes Fredheim er helt naturlig.

- At det skrives og sies mye om Ødegaard, er logisk. Han er et eventyrlig fotballtalent - det største vi har hatt i Norge noensinne. Hypen er rett og slett helt riktig, mener den profilerte kommentatoren.

Skjermes Det kan likevel bli for mye oppmerksomhet. I idrettshistorien finnes det mange eksempler på det. Derfor settes det nå grenser, slik at Ødegaard skal kunne utvikle seg best mulig.

På lørdag avviste NFF samtlige medieforespørsler. Frem til søndagens Tippeliga-kamp, har Strømsgodset valgt å gjøre det samme.

Det har ordføreren forståelse for.

- Jeg tror ikke det er mulig i de villeste fantasier å forestille seg hvor stort det trøkket Martin blir utsatt for er. Det er krevende, men jeg tror han vil takle det, sier Opdal Hansen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling