-  Ikke noe å lære av Loeb

Citroëns Sebastien Loeb har vunnet fem strake løp, men Petter Solberg mener han ikke har noe å lære.

LAMIA (Dagbladet): -  Jeg har kikket en del på tv-bilder av Loeb, og min konklusjon er at vi kjører på samme måte. Jeg har ikke noe å lære av å studere hans kjørestil, sier Petter Solberg til Dagbladet.

Subaru-føreren mener han og Loeb har samme effektive og moderne kjørestil, med rette, myke linjer og nesten aldri sladding inn og ut av svinger.

Sladding i svingene er naturligvis publikumsvennlig, men samtidig koster det dyrebar tid.

-  Det er andre grunner til at jeg ikke kjører like effektivt som Loeb i øyeblikket, sier Petter Solberg etter den skuffende 9. plassen i Hellas.

Tabber i fleng

Lojal som han er mot Subaru, går han ikke i detalj på hva han legger i det, men Subaru-teamet er i øyeblikket langt fra så velsmurt som Citroën. Tabbene har stått i kø de siste løpene:

På Kypros 13.-15. mai måtte han bryte på grunn av motortrøbbel.

I Tyrkia 3.-5. juni kjørte han inn til andreplass, til tross for at Subaru ikke hadde nominert dekk til regnværet som dukket opp.

Her i Hellas startet motgangen allerede med at bilen ble veid for lett etter etappen på Olympiastadion i Aten torsdag kveld, og fortsatte med drivakselproblemer under fredagens etapper.

-  Tøft for meg

-  De som vet hvor mye jeg satser på dette, forstår at dette er tøft for meg. Jeg ville ikke vært glad i sporten min om jeg ikke hadde følt meg såret i den situasjonen vi står i nå. Men alle i teamet gjør så godt de kan. Vi må bare jobbe enda hardere for å slå tilbake, sier Petter.

Møtevirksomheten i teamet har vært ekstra travel i helga, med flere og lengre møter enn de normalt har etter hver løpsdag.

-  Vi er nødt til å finne på noe lurt framover, så vi har mye å snakke om, sier Petter.

For selv om han nå er hele 23 poeng bak Loeb etter ei poengløs helg, har ikke fighteren Solberg gitt opp håpet om å ta igjen Loeb.

-  Han har vunnet fem løp på rad. Da kan jeg gjøre det også. Nå trenger jeg bare litt flaks, og det er heller ikke utenkelig at også Loeb kan komme inn i en dårlig fase, sier Solberg til Dagbladet.

Loeb hylles

Det tror derimot ikke ekspertene Dagbladet har snakket med i helga. Nicky Grist - en av rallyhistoriens mestvinnende kartlesere - mener Loeb er i en klasse for seg.

-  Sebastien gjør simpelthen ikke feil. Den siste jeg kan komme på må være en spinning på Korsika i 2003. Da tapte han kanskje noen sekunder. Loeb har noe helt spesielt, og han kommer til å bli tidenes mestvinnende fører, sier Grist til Dagbladet.

Loeb vant i går sin 16. seier. Spanske Carlos Sainz har rekorden med 26. I går avsluttet han sin to løps lange gjesteopptreden for Citroën, og på spørsmål om han tror Loeb vil frata ham rekorden, nølte han ikke et sekund.

-  Ja, kom det kjapt.

-  Han kommer garantert til å ta meg igjen, men det vil være en ære å miste rekorden til en som han. Loeb er en fantastisk type og sjåfør, sier Sainz om helgas stallkamerat.

SUVEREN: Franske Sebastien Loeb (t.h.) og kartleser Daniel Helena vant sitt femte VM-rally på rad i Hellas. Nå er han bare 10 seirer fra å bli den mestvinnende rallykjøreren.