Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ikke noe å le av

-  Seier er seier, trøster de norske jentene seg med. Så enkelt er det nok ikke.

Du behøvde ikke være spesielt håndballfaglig rustet for å se alt rusket som skjulte seg bak den spinkle seieren mot Spania i går kveld.

Både forsvarsjobben, angrepsspillet og uttellingen for målvakten var på et feilprosent-nivå som fort fører til tidlig juleferie om den ikke bedres.

Mot Ukraina var det noe lovende over det ferske norske laget. Jentene viste at de har potensial til noe stort. I går var det ikke stort å se til verken potensialet eller positiv mesterskapsutvikling.

RIKTIGNOK SPILLER

spiller Spania et utradisjonelt offensivt forsvarsspill som Norge alltid har hatt problemer med. Likevel spilte de norske jentene seg til så mange avslutningsmuligheter at Spania ikke burde ha vært noe problem i det hele tatt.

Ekstremt mange bomskudd er noe et lag med ambisjoner ikke kan tillate seg.

DET MEST

bekymringsfulle i går var likevel forsvarsjobben. Et heller ordinært spansk lag fikk i perioder slippe altfor lett til.

At nøkkelspillerne Katja Nyberg og Gro Hammerseng også hadde en - til dem å være - dårlig dag på jobben med uvanlig mange personlige feil, var i beste fall en tilfeldighet. Men gjorde sitt til at kampen fortsatt var spennende da den forlengst burde vært avgjort.

MARIT BREIVIKS

utfordring nå blir å hindre at usikkerheten brer seg blant de norske jentene. For seier til tross, det var en gjeng usikre og småskremte håndballdamer som gikk av banen i går. Seierssmilene var ikke de mest overbevisende.

Seier og topp-plassering i gruppa til tross, kampen mot Spania var nok ikke den positive opplevelsen den var ment å være for de norske jentene.

NÅ HAR

Norge den uvanen at de alltid går på en eller annen karamell i form av en dårlig kamp i løpet av et mesterskap.

Kampen i går var en slik. Forskjellen fra i fjor var at denne gangen vant Norge. Fordi motstanderne hadde så uendelig lite å by på.

Til uka blir motstanden bedre.

Det er å håpe at Norge blir det samme.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media