...ikke noe å takke for

MANCHESTER: MANCHESTER: FA-cupen 4. runde, Manchester United - West Ham 0-1. Ole Gunnar Solskjær og de andre United-stjernene fikk seg en rett på FA-tygga i går. Og Ragnvald Soma fra Jæren fikk seks minutter mot sitt gamle favorittlag. - Men jeg var ikke borti ballen, sier Soma til Dagbladet.

Fabien Barthez ordnet cupsmell så det ljomet Paolo Di Canio fra Old Trafford til Upton Park i går. Det er første gangen siden 1989 (mot Nottingham Forest) at Manchester-klubben har tapt en cupkamp hjemme på Old Trafford.

Soma om debuten:

- Jeg fikk vel ikke mer enn fem- seks minutter og jeg må innrømme at jeg var ganske så nervøs. Håpet egentlig at jeg ikke skulle komme innpå, men når det første skjedde, så var det jo like greit, sier Raggie - hans engelske proffnavn.

- Det navnet er jeg vant til, sier Ragnvald som har fått seg hus i London.

- Om tre uker kommer familiene over. Det skal bli fint.

- Hva fikk du beskjed om å gjøre av manager Redknapp da du skulle utpå?

- Få ballen lengst mulig unna, men jeg kom ikke i nærheten av ballen.

- Spesielt å debutere mot Manchester United som du har et godt øye til?

- Ja, det var litt rart, men det gjorde absolutt ingenting at vi vant. Det var vanvittig.

- Nærmere 70000 på Old Trafford?

- Litt av en overgang det også. Jeg har tidligere spilt for kanskje 10000 tilskuere. En utrolig stemning og veldig moro å være med på, spesielt ettersom vi vant også, sier Soma til Dagbladet.

Offside?

- Hvordan så du målet til Di Canio?

Soma spør tilbake...: - Var det offside? Vi forklarer ham at Di Canio trolig ikke var offside. Men at Barthez sto med armen i været som om han prøvde å bestille en taxi ned i garderoben.

- Di Canio blir ikke noe mindre helt i West Ham etter dette, sier Soma på vei inn i bussen som fraktet Hammers-gjengen hjem til London. Foran i bussen satt en blid Harry.

- Det er stort for alle lag som kommer til Old Trafford og som klarer å få et godt resultat. Og Di Canios mål? Jeg tror ikke han var offside, men jeg så at Barthez prøvde å psyke ham ut til å tro det. Men du lurer ikke Di Canio når han har ballen foran mål, sier Harry Redknapp.

- De norske importvarene, finske Hannu Tihinen og Ragnvald Soma?

- Tihinen ble jeg gjort oppmerksom på via Tony Knap. Siden finnen kom til West Ham, har han ikke gjort en eneste feil. Og Soma, han er ung, og dette er et stort steg for ham. Men, Norge har eksportert mange gode spillere til engelsk fotball, sier manager Harry Redknapp.

  • Hans motpart hos United, sir Alex var ganske så mutt:

- All kreditt til West Ham, dette var deres dag, og de kan gå helt til finalen.

- Rakk det ikke

Ole Gunnar Solskjær fikk bare spille det siste kvarteret. Manager Ferguson kjørte fire spisser på topp for å prøve å utligne West Hams sene scoring.

- Jeg rakk ikke så veldig mye på den tiden, for det ble selvsagt vanskelig da West Ham forsvarte ledelsen med heroisk innsats de siste minuttene. Det ble en kamp der vi skapte mange bra sjanser, men keeper Hislop var igjen god i West Ham-buret. West Ham på sin side skapte vel ikke så mange sjansene i løpet av kampen, men de tok vare på den sjansen de fikk. Og det laget som scorer på sjansene sine, fortjener vel å gå videre, skriver han på sin internettside.