- Ikke noe feilkjøp

- Katta i sekken, sier skeptikerne om Vålerengas åttemillionerskjøp Pascal Simpson (26). - Jeg er ikke noe feilkjøp. Men jeg trenger mer matchtrening for å komme i toppform, sier den 94 kg tunge og 1,92 meter høye angrepsspissen til Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Med den skyhøye prislappen er han ekstra utsatt for kritikk. Hvert løp, hver pasning blir fulgt med argusøyne. Når han mislykkes, kommer kommentarene. Mot Lillestrøm mandagskvelden (3-2 til LSK), var AIK-importen direkte dårlig.

- Selv tenker jeg ikke på pengene Vålerenga har betalt for meg. Jeg har aldri byttet klubb før, og føler også den delen av fotballen temmelig uvant. Andre får vurdere om jeg er verd millionene. Men klubben hadde vel ikke punget ut med så mye, hvis jeg ikke var blitt vurdert nøye over tid, sier Pascal Simpson.

Han er enig i at LSK-kampen er den dårligste av de tre tippeligakampene han har spilt.

- Ekstra tent


- Jeg er bra igjen etter ankeloperasjonen, men jeg trenger fortsatt et par- tre uker for å være på topp. Det tette kampprogrammet passer meg utmerket. Jeg er i klar framgang treningsmessig, og synes det er modig av skeptikerne å kalle meg et feilkjøp før serien har kommet ordentlig i gang.

Ikke overvektig

- Slike uttalelser tenner meg bare litt ekstra, sier Pascal Simpson foran morgendagens Brann-kamp på Bislett.

I går pumpet han jern, svettet og skar grimaser på Toppidrettssenteret. Tidligere på dagen hadde han løpt av seg noen nye hekto rundt Sognsvann.

- Selv om jeg mangler kamptrening, er det feil å si at jeg er overvektig. Den svake innsatsen på Åråsen var bare en påminnelse om at det ennå går litt i bølger. Det siste ser jeg på som helt naturlig, sier han.

Forskjellen fra Allsvenskan til norsk Tippeliga karakteriserer han som natt og dag.
- Norsk toppfotball er mye mer moderne, med raske gjennombrudd. For å lykkes, må jeg også lære medspillerne bedre å kjenne på banen, sier Pascal Simpson.

Tålmodige

Vålerenga har mer tålmodighet med millionspissen enn skeptikerne.

- Pascal vil stabilisere prestasjonene etter hvert, og er en langsiktig og veldig god investering. Han er ikke noe katta i sekken-kjøp, sier assistenttrener Knut Arild Løberg.
- Pascal trenger tid, og vil bli en styrke for laget. Han er sterk i nærkampene, flink til å holde på ballen og har et suverent blikk for spillet. Det eneste han mangler er kamptrening, sier spiss-kollega Kjell Roar Kaasa.

  • 30. mai (pinseaften) spiller Vålerenga mot Simpsons gamle klubb AIK på Bislett.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer