Ikke noe for Europa

Brann uten Martin Andresen holder foreløpig ikke noe godt internasjonalt nivå.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Les også: Branns Europa-fest opp i røyk

STRYK i første tysktime. Såpass brutalt ble seriemester Branns møte med seriespillet i UEFA-cupen.

Hamburger Sportsverein tilhører klassen under spanske Valencia som RBK overspilte på hjemmebane i Champions League, men på Brann Stadion var det andre norske hjemmehåpet aldri i nærheten.

Uten Martin Andresen var bergenserne også uten eget spill, og der ligger utfordringen for de norske klubbene som har lyst til å følge etter Rosenborg ut i Europa.

BRANN har definitivt lyst og sannsynligvis også kapasitet. I hvert fall etter hvert. Foreløpig er det blitt for mye på for kort tid.

Det så ut akkurat slik mot Aalesund i siste seriekamp, og forvirringen fortsatte i lagets første internasjonale test som norske seriemestere.

På den måten er det ingen grunn til å legge så mye i denne testen. Brann har skaffet seg en plattform for å ta steget ut i viktige europeiske kamper, men det skjer sannsynligvis først neste sesong.

Nå er det tid for å lære.

DA UNGENE mine var små tidlig på 80-tallet måtte de dra Europa rundt for å se på Intertoto-kampene pappa dekket for Dagbladet. Det finnes muligens artigere ferieunderholdning for småtasser, men etter hvert som de vokste til lærte de seg uttrykket «intertoto-erfaring». Hjemme hos oss omfatter det en bred forståelse av annerledes kultur; en følelse av å ha vært der for å skjønne mer av hvordan du helst bør oppføre deg på fremmed grunn.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer