MATCHVINNER: Håvard Nielsen (t.h.) scoret det avgjørende målet som sikret Vålerengas femte strake serieseier på Åråsen.Foto: Fredrik Varfjell / Scanpix
MATCHVINNER: Håvard Nielsen (t.h.) scoret det avgjørende målet som sikret Vålerengas femte strake serieseier på Åråsen.Foto: Fredrik Varfjell / ScanpixVis mer

- Ikke noe kjempemål, men et mål som blir husket

VIF-Nielsen kom inn fra benken og senket erkerival LSK.

(Dagbladet): Lillestrøm - Vålerenga 0-1.

Vålerenga har etterhvert opparbeidet seg et bemerkelsesverdig sterkt overtak på Lillestrøm på Åråsen, og man måtte tilbake til 2006 da to scoringer signert Robert Koren sørget for siste hjemmeseier mot erkerivalen i Tippeligaen.

1-4, 1-2, 0-3 og 0-1 siste fire år var den dystre lesningen over innbyrdes oppgjør mot oslolaget i egen lekegrind  for romerikingene før kveldens møte.

Etter 90 minutter med tøff duellering og tempo og intensitet langt over mestringsnivået til spillerne i aksjon, ble resultatrekka supplert med nok en 0-1 etter Håvard Nielsens seiersmål drøyt 20 minutter før slutt.

Dermed tok Vålerenga sin femte strake serieseier på Åråsen.

- Helt fantastisk å kunne sette inn seiersmålet foran tribunen hvor Klanen holdt til. Det var ikke noe kjempemål, men mål er mål. Dette er et mål som blir husket når det avgjør en kamp mot erkerival Lillestrøm, sier matchvinner Nielsen, ifølge NTB.

Seint gjennombrudd Det ble alt annet enn noe fyrverkeri av en fotballkamp i ufyselig senhøstvær foran «klan» og «kanari». Tross en lovende innledning med tidlige muligheter i begge ender, utviklet det seg til å bli en stillingskrig, hvor gjennombruddet først kom etter 72 minutter.

Fegor Ogude tok seg framover langs venstresida, og sendte en søkende ball i retning Håvard Nielsen, men mellom de to lagkameratene lå en godt posisjonert Frode Kippe klar til å klarere.

Men i et øyeblikks ukonsentrasjon bommet LSK-kapteinen regelrett på ballen, som dermed fant veien helt  fram til Nielsen, som hadde små problemer med å overliste Stefan Lógi Magnusson - 18-åringens tredje seriemål for året.

Slo tilbake Lillestrøms beste mulighet i kampen kom da Ogude klarerte i Freddy dos Santos drøyt ti minutter etter Nielsens scoring, og sendte Fredrik Gulbrandsen aleine med Lars Hirschfeld. Canadieren reddet det svake forsøket, men ekspederte returen rett tilbake på pannebrasken til LSK-spissen, men marginene var ikke på vertenes side og ballen endte i utsida av stolpen.

DAGENS MANN:Håvard Nielsen gratuleres av VIF-manager Martin Andresen og reservekeeper Gudmund T. Kongshavn ved kampslutt. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
DAGENS MANN:Håvard Nielsen gratuleres av VIF-manager Martin Andresen og reservekeeper Gudmund T. Kongshavn ved kampslutt. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer

Dermed tok Vålerenga et stort jafs oppover på tabellen. Før Rosenborg og Start fullfører den 23. serierunden i morgen, er Martin Andresens menn nå nummer fire i Tippeligaen med 35 poeng.

- Det var spesielt viktig å vinne etter tapet mot Odd på Ullevaal sist, sier Nielsen.

- Surt Lillestrøm har til sammenligning sanket bare fire færre poeng. I et rekordjevnt midtsjikte på tabellen holder det imidlertid bare til en tiendeplass.

Trener Henning Berg sporet spillemessig bedring fra de tre foregående kampene som alle hadde endt med tap, men er bekymret for den manglende uttellingen.

- Hvis noen fortjente å vinne denne kampen så var det Lillestrøm. Det er surt å tape en slik kamp når man spiller så godt som vi gjorde denne gang. Det var en klar framgang spillemessig etter tre strake tap, men det er bekymringsfullt at laget ikke scorer mål, sier Berg, ifølge NTB.