Ikke noe klokere med alderen?

Molde Fotballklubb fyller snart 100 år uten at det visst hjelper så mye.

PEKTE NESE AV RBKFor ett år siden banket Kjell Jonevret og assistenttrener Erling Moe Rosenborg med 5 - 0 i kvartfinalen. Nå er de visst ikke flinke nok trenere lenger for Molde. Foto: ARNT E. FOLVIK
PEKTE NESE AV RBKFor ett år siden banket Kjell Jonevret og assistenttrener Erling Moe Rosenborg med 5 - 0 i kvartfinalen. Nå er de visst ikke flinke nok trenere lenger for Molde. Foto: ARNT E. FOLVIK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||DETTE var et trenerskifte som var så veldressert og vennlig at selv hovedpersonen uttrykte forståelse for sine bødler i styret, men det blir ikke noe klokere av den grunn. Snarere tvert i mot. For hvordan kan en så historisk sterk klubb gjøre noe så korttenkt bare noen måneder før Molde FK samles til 100 års jubileum?

Svaret ligger dessverre neppe i tabellen der fjorårets sølvvinner skled ned på kvalikplassen i går. Det ligger i vanen av lettvinte løsninger innen fotballsporten, og igjen:

•• Det gjør avgjørelsen bare enda verre.

Storheten Molde FK har gjort seg unødvendig liten.

SELV var Kjell Jonevret opptatt av å kunne spasere ut av småbyen med rak rygg. Det er til å skjønne. For en som lever av fotballkunnskapene sine har slike avskjedsritualer også sin verdi.

Samtidig var dette en trener som kunne ha skreket ut de spørsmålene norsk klubbfotball snart må svare bedre på:

_Kom igjen, Molde-ledere. Hva er det dere sparker meg for? 5 - 0 over erkerivalen Rosenborg i kvartfinalen, fjorårets sølvmedalje, noe av den beste angrepsfotballen som er spilt i Norge de siste sesongene eller salget av Mame Diouf og alle de skadete nøkkelspillerne som forandret Molde fra en naturlig medaljefavoritt til en panisk klubb som veiver etter redning fra nedrykket med det enkleste av alle virkemidlene?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer