Ikke noe London-OL på legenden Gebrselassie

Svært skuffende sjuendeplass på 10 000 meter i Hengelo.

SKUFFET: Friidrettslegenden Haile Gebrselassie innser at det ikke blir noe London-OL på ham. Foto: SCANPIX/AFP/ANP/TOUSSAINT KLUITERS
SKUFFET: Friidrettslegenden Haile Gebrselassie innser at det ikke blir noe London-OL på ham. Foto: SCANPIX/AFP/ANP/TOUSSAINT KLUITERSVis mer

Haile Gebrselassie endte på en svært skuffende sjuendeplass på 10.000 meteren i Hengelo søndag. Dermed kommer OL til å gå uten legenden.

39-åringen, som har vunnet OL-gull på 10.000 meter to ganger tidligere, hadde allerede misset i kvalifiseringen i maraton da han stilt i stevnet i Hengelo. Han gjorde et forsøk på å komme med til OL på 10.000 meter, men etter løpet innrømmet han at det ikke gikk.

Etiopierne brukte løpet i Hengelo som ren OL-kvalifisering.

- Det som er helt klart nå er at London-OL kommer til å gå uten meg, sa Gebrselassie til AFP etter den skuffende innsatsen.

Tariku Bekele og Leleisa Benti ble nummer en og to i løpet. Vinnertiden til Bekele var på 27.11,70, som er årsbeste i verden denne sesongen. De er klare for OL sammen med Kenenisa Bekele, som har slitt litt med å få formen til å klaffe denne sesongen.

(NTB)