Ikke noe Mundal-møte i dag

OSLO/ST. ANTON (Dagbladet): Sent i går kveld kom langrennstrener Steinar Mundal hjem til Gardermoen. Men det blir ikke noe møte med Skiforbundets generalsekretær Øistein Andresen før tidligst i morgen.

Mundal er utsatt for en veritabel rykteflom om påståtte alkoholproblemer. Spekulasjonene har tatt så av at generalsekretær Andresen har kalt ham hjem fra VM-forberedelsene i Sveits for å få en gjennomgang av de faktiske forhold. - Det er ingen dramatikk i dette, har Andresen sagt til det kjedsommelige. Men selvfølgelig er det akkurat det. Å hjemkalle en hovedtrener snaue to uker før et stort mesterskap er omtrent det mest dramtiske du kan gjøre i idretts-sammenheng.

- En belastning

Skipresident Jan Jensen sa følgende om situasjonen i går kveld.

- Jeg snakket med Øistein Andresen tidligere i kveld og da forsikret han meg om at alt var i orden. Steinar var på vei hjem til Norge, sier Jensen.

- Saken er en belastning for norsk skisport, mener skipresidenten.

Etter planen skulle Mundal og Andresen ha møtt hverandre i Oslo på hemmelig sted i dag. Det blir altså utsatt.

Mundal har allerede fått en skriftlig advarsel for to episoder i fjor høst. I tillegg skal han ha vært synlig beruset i forbindelse med prøve-VM i Lahti og under langrennene i Davos i fjor.

  • I morgen kommer det trolig en avklaring i saken. Da skal etter planen det omtalte møtet mellom Mundal og Andresen finne sted.
HJEM TIL MØTE? - Jeg er på treningsleir i Silvaplana i St. Moritz, og jeg får se om jeg reiser hjem, sa langrennssjef Steinar Mundal på telefonen klokka 20.30 i går kveld.