- Ikke noe pluss i margen for Rekdals del

Kjetil Siem om landslagssjansene.

I SØKELYSET: Kjetil Rekdal er i hardt vær etter at forholdet til bettingselskapet Betsson ble kjent i går. Foto: Ned Alley / NTB Scanpix
I SØKELYSET: Kjetil Rekdal er i hardt vær etter at forholdet til bettingselskapet Betsson ble kjent i går. Foto: Ned Alley / NTB ScanpixVis mer

Det var under rettssaken mellom Aalesund og Kjetil Rekdal at klubbens daglige leder Henrik Hoff slapp bomba:

Mens Rekdal var Aalesund-trener leverte han også tippetips til det utenlandske bettingselskapet Betsson, under pseudonymet Hroar. Han tjente 200 000 kroner for arbeidet, som ble avsluttet på tampen av 2012.

Temaet var, naturlig nok, det alle ville snakke med Rekdal om i intervjusonen etter tapet for Rosenborg i cupen i går.

Vålerenga-treneren var i utgangspunktet lite villig til å snakke om avsløringen, og Vålerengas mediesjef Lasse Vangstein hadde på forhånd sagt at Rekdal bare ville svare på spørsmål om kampen.

- Jeg har ikke lyst til å snakke om denne saken rett etter et tap som dette. Jeg føler det blir feil, og at jeg må hjem til Oslo og tenke meg litt om og snakke med noen før jeg uttaler meg, sa Rekdal.

Han sier han skal stå oppreist i stormen.

- Det er ikke mange som når opp til mitt nivå når det gjelder medieoppmerksomhet. Der er jeg i en særklasse. Men jeg tåler press, jeg tåler dritt og jeg tåler alt oppstyret, sier han.

Forbundet fikk tips Flere norske idrettsutøvere, blant annet John Arne Riise og Mats Zuccarello Aasen, er blitt kritisert for å samarbeide med utenlandske bettingselskaper. Zuccarello Aasen ble i tillegg utestengt fra hockeylandslaget, og har valgt å avslutte avtalen.

- Jeg har ikke gjort noe kriminelt, det kan jeg si. Men ut over det, la meg få tenke meg litt om. Jeg håper det er forståelse for at det blir feil å ta det nå, sa Rekdal.

For fotballforbundet kom ikke saken som en nyhet. De fikk vite om samarbeidet sist vinter, men fikk først tips om det i forbindelse med kampfiksingssaken i fjor sommer.

Forbundet fikk en rekke tips mens etterforskningen pågikk.

- Mange var useriøse, men en del av dem måtte vi sjekke, sier generalsekretær i forbundet Kjetil Siem til Dagbladet.

Ett av tipsene gikk ut på at daværende Aalesund-trener Kjetil Rekdal leverte tippetips for det utenlandske bettingselskapet Betsson.

- Vi skrev til klubben for å spørre om hva de ville gjøre med dette dersom det stemte. Etter at Rekdal hadde sluttet i klubben fikk vi muntlig beskjed fra Ålesund at Rekdals forhold til bettingselskapet var et avsluttet kapittel. Da tok vi kontakt med Rekdal og utdypet hvordan vi ser på ting som dette. Han beklaget, sier Siem.

- Hvordan reagerte du på at det stemte?

- Jeg var både overrasket og veldig skuffet. Det må jeg si.

Avgjorde på overtid Rekdal har, blant annet i selvbiografien, sagt at han mer enn gjerne blir landslagssjef en gang i framtida.

- Det er ikke generalsekretæren i forbundet som ansetter en landslagssjef, det er det styret som gjør. Men jeg sitter i en gruppe med fire som jobber med å kartlegge, og alle plusser og minuser til aktuell kandidater veies opp. Jeg kan si det sånn at dette ikke er noe pluss i margen for hans del, sier Siem.

Kampen i går ble bare en parentes etter avsløringen.

Oppgjøret var udramatisk til det gjensto 12 minutter. Først sendte Alexander Søderlund RBK i ledelsen, før Torgeir Børven utliknet tre minutter før slutt.

Da alle ventet på ekstraomganger, dukket Nicki Bille Nielsen opp og headet inn ledermålet på overtid.

- Surt, selvfølgelig, og ingen vet hva som kunne skjedd i ekstraomgangene. Men Rosenborg er et bedre lag enn oss og var bedre i dag også, sa Rekdal.

SKUFFET: Generalsekretær i Norges Fotballforbund, Kjetil Siem, sier avsløringen ikke er noe pluss i margen for Kjetil Rekdal med tanke på en framtidig landslagstrenerjobb. Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix
SKUFFET: Generalsekretær i Norges Fotballforbund, Kjetil Siem, sier avsløringen ikke er noe pluss i margen for Kjetil Rekdal med tanke på en framtidig landslagstrenerjobb. Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix Vis mer