- Ikke noe poeng å være severdig og tape

Åge Hareide forventer et friskt landslag mot Belgia.

ULLEVÅL (Dagbladet.no): Etter en lang pause fra landslagsfotball samlet Åge Hareide troppene på landslagsarenaen igjen i ettermiddag. Foran Belgia-kampen står det en tent landslagssjef og prater med pressen.

- Jeg forventer at vi er friskere enn mot Wales, sier Hareide, og tenker tilbake på forrige landskamp. Den eneste nye Norge ikke har vunnet under ham.

Mot Belgia skal han forhåpentligvis begynne på en ny seiersrekke. Som ender i VM.

- Det er alltid viktig å vinne, sier han til Dagbladet.no.

- Det er det to grunner til. For det første gjør det noe med oss. Vi blir sikrere på egen kvaliteter, men vi har også en ranking å ta vare på hver eneste gang vi spiller en landskamp.

Tenker Belgia

Det altoverskyggende fokuset er selvfølgelig VM-kvaliken som åpner på Sicilia 4. september. Men Belgia blir, ifølge landslagssjefen, noe helt annet.

- Det er umulig å øve på noe som helst av det som skal skje mot Italia i denne kampen. Dette blir mer en øvelse på hva vi kan klare selv.

Og med selv tenker Hareide først og fremst på de offensive kvalitetene som har fått fotballverdenen til å legge merke til resultatene han har hatt. Som landslagssjef. Det er de offensive kvalitetene som skal øves og prefeksjoneres på onsdag.

Skal angripe

Jeg har et bilde i hodet mitt av hvordan jeg vil spille fotball. Det bildet vil jeg se på banen også. Derfor er jeg så opptatt av en spiller som Jan Derek Sørensen. Han viste oss hva han kunne i Hong Kong, sier Hareide.

- For kantspillet blir viktig for oss. Det, og at vi får satt i gang en samlet bevegelse.

- For det er ikke noe poeng å være severdig og tape. Det er bare bra å være severdig og vinne. Jeg ser på det som en dobbel bonus. For fotball handler veldig mye om estetikk for meg.

- Og å vinne fotballkamper.

VIKTIG MANN: Åge Hareide ser etter gode kantspillere til landslaget. Der er Jan Derek Sørensen en viktig brikke.