Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Ikke noe problem å holde på til jeg er 45 år

Kjetil Wæhler (38) støtter Frode Johnsen.

 MOTIVERT:  Kjetil Wæhler er igjen klar for å ta fatt på en sesong som Vålerenga-spiller. Trener Kjetil Rekdal mener 38-åringens alder ikke er noen hindring. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
MOTIVERT: Kjetil Wæhler er igjen klar for å ta fatt på en sesong som Vålerenga-spiller. Trener Kjetil Rekdal mener 38-åringens alder ikke er noen hindring. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

VALLHALL: Fra 2003-2008 var Kjetil Wæhler en klippe i VIF-forsvaret. I en alder av 31 reiste han ut for andre gang. Danske Aab ble neste stoppested, før han flyttet seg videre til IFK Göteborg i 2012. Etter tre sesonger i den svenske toppklubben, er han igjen klar for spill i Vålerenga.

- Det er et stort potensialet i klubben. Jeg har fortsatt ambisjoner om å vinne trofeer. Jeg ser fram mot en ny periode her, så får vi se hvor lenge den varer.

Endret fokus Dagbladet møter Wæhler etter onsdagens fotballøkt i Vallhall. Midtstopperen fyller 39 om halvannen måned. 

- Det har blitt mer fokus på kroppen de siste årene, det skal jeg innrømme. Det har blitt viktig for meg, og helt nødvendig for å være klar til alle øktene. Det er ikke til å legge skjul på at man begynner å komme litt opp i åra, forteller Wæhler.

Etter fylte 30 opplevde han at den fysiske formen bare ble bedre. Vintermånedene de siste sesongene har han brukttil å trene vesentlig mer enn tidligere.

- Man må bruke mye tid både før og etter trening. Rett og slett leve som en toppidrettsutøver.

Johnsen er et forbilde I helgen signerte superveteranen Frode Johnsen en ny kontrakt med Odd. 40-åringen uttalte til VG at han ikke ser noen problemer med å holde på i flere sesonger framover. Det er et syn Wæhler deler.

- Fysisk er det ikke noe problem å holde på til man er 45. Men hodet skal være med. Det er mange sesongoppkjøringer fram i tid, forteller 38-åringen, som skryter av Frode Johnsen.

- Frode er helt klart et forbilde for oss andre.

Wæhler har signert en ettårskontrakt med Vålerenga. Og skulle han finne på å signere en ny etter sesongen, vil den ikke være på lenger enn et år.

Ettårskontrakt - Ettårskontrakt har jeg hatt de siste årene. Det har fungert bra. Men slutten nærmer seg. Så lenge er med skal jeg være det 100 prosent. Nivået skal være høyt. Hvis ikke kan noen andre få plassen, men foreløpig er det en plass jeg ønsker å ha. 

- Så lenge jeg holder meg skadefri og har det gøy, har jeg ingen planer om å legge opp, smiler Wæhler.

Navnebror og trener Rekdal, som forøvrig er åtte år eldre en Wæhler er imponert over den fysiske formen til sin nye midtstopper.

- At han er 38 år gammel, det ser du ikke!

- Kjetil er solid defensivt og en lederfigur, som forhåpentligvis kan hjelpe de andre i en positiv retning. Han er profesjonell og ambisiøs.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!