JUVEL: Hannover frykter at Norge skal risikere Moa mot Kypros, og man kan forstå dem når man ser på spissens statistikk denne sesongen.Foto: SCANPIX/EPA/PETER STEFFEN
JUVEL: Hannover frykter at Norge skal risikere Moa mot Kypros, og man kan forstå dem når man ser på spissens statistikk denne sesongen.Foto: SCANPIX/EPA/PETER STEFFENVis mer

Ikke nok med det: Moa er Europas mest effektive

To av tre skudd blir mål denne sesongen.

(Dagbladet): Hannover er sinte på Norges Fotballforbund fordi landslagsledelsen vil ta en titt på Mohammed Abdellaoues skade før de aksepterer at spissen ikke kan spille mot Kypros neste uke.

Etter Moas fryktinngytende start på sesongen kan man jo skjønne tyskerne.

I går refererte Dagbladet Bilds sak om at nordmannens innledning er den beste i Hannover på 45 år, og at Moa ligger an til å sette scoringsrekord for klubben i Bundesliga.

I dag kan tall fra Optaspesialisten fortelle at Moa også er best i Europa når det gjelder å omsette målsjanser i tellende resultat.

To av tre skudd blir mål
Ingen andre er i nærheten av like farlige foran mål når man ser på scoringer i forhold til antall sjanser i de fem største ligaene - ikke Wayne Rooney, Leo Messi, Mario Gomez eller noen av de andre storscorerne så langt dette fotballsemesteret.

Som kjent har Mohammed Abdellaoue scoret seks mål på fem kamper i Bundesliga, og blant spillerne som har fire mål eller mer i Europa, har Hannover-spissen den aller høyeste effektiviteten.

66,7 prosent av nordmannens forsøk har endt i nettet, to av tre, og bare Cesc Fabregas nærmer seg et slikt tall med sine 57,1 prosent.

Også i antall minutter per mål er Moa lynskarp.

Hittil har det gått i snitt 59,7 minutter mellom hver fulltreffer, og til sammenlikning har Leo Messi brukt 59,8, Wayne Rooney 60 og Cristiano Ronaldo 70,7 minutter i snitt mellom hver scoring.

EFFEKTIV: To av tre skudd har blitt mål for Moa så langt denne sesongen. I Hannover må han ta vare på de få sjansene han får. Kilde: Optaspesialisten.
EFFEKTIV: To av tre skudd har blitt mål for Moa så langt denne sesongen. I Hannover må han ta vare på de få sjansene han får. Kilde: Optaspesialisten. Vis mer

Bare to spillere med fire mål eller flere kan slå Moas minuttsnitt, forteller Optaspesialisten: Real Madrids Gonzalo Higuain (43,8) og Manchester Citys Sergio Aguero (54,5).

- Det gjelder bare å trene hardt, dag etter dag, slik at man får det til i kamp, er Moas nøkterne forklaring på avslutteregenskapene.

Irritert
Hannover-manager Jörg Schmadtke har altså gjort det klart at han er irritert på NFF, som henter hjem en skadd Abdellaoue til EM-kvalifiseringskampen mot Kypros neste uke.

Schmadtke bekreftet i går at spissen ikke blir skadefri. Undersøkelser foretatt av legeteamet til bundesligaklubben viste at Moas lyskeskade trenger ro for å leges.

- Abdellaoue blir ikke klar til landskampen for Norge på grunn av muskulære problemer, sa Schmadtke til det tyske nyhetsbyrået DPA.

Men det utspillet kjøper ikke Norges Fotballforbund uten videre. De vil også ha lagkamerat Henning Hauger hjem for legesjekk.

- Hannover har meldt fra at Moa har en skade. Vi har meldt tilbake at vi ønsker Moa til Norge torsdag, og det har klubben bekreftet, sa landslagslege Thor Einar Andersen i går til VG Nett.