Ikke ny verdensrekord av Bolt

Usain Bolt er forkjølet - men likevel overlegen.

(Dagbladet.no) Usain Bolt løp inn til tre OL-gull og tre fantastiske verdensrekorder i Beijing. Bedre kan det ikke gjøres og hvis Michael Phelps ble OL-kongen er Bolt en verdig kronprins.

Det er bare fem dager siden avslutningsseremonien i Fugleredet, men verdens raskeste mann hviler ikke. Som Andreas Thorkildsen stilte han opp i Golden League-stevnet i Zürich - og som nordmannen leverte han varene.

- Jeg kom hit for å gi publikum en smak av Beijing. Det er gøy. Jeg er glad, når publikum er fornøyd så er jeg fornøyd også, sier Bolt til NRK.

14 hundredeler unna rekord

Det ble ingen ny verdensrekord - og det er jo nesten overraskende for tida, når det gjelder Bolt - men han løp kontrollert inn til en ny seier på 100-meteren. Tida hans var 9,83.

Arrangørene hadde nok en våt liten drøm om en ny verdensrekord, men ingen kunne forlange det etter den utladningen de olympiske lekene må ha vært for jamaicaneren.

Selv om 9,83 er 14 hundredeler bak hans egen verdensrekord, er tida faktisk den sjette raskeste i verden i år. Det er sterkt uka etter OL. Og ikke minst siden kroppen hans også begynner å merke kjøret.

- Starten min var ikke så god, så jeg konsentrerte meg bare om å vinne. Jeg begynner å bli litt forkjølet, så jeg tenkte ikke på tida i det hele tatt, sier Bolt til Reuters.

HVILER IKKE: Usain Bolt kunne sittet med en paraplydrink hjemme i Jamaica og feiret tre OL-gull. Men han er så glad i å løpe at han ikke klarer å holde seg unna stevnene. Foto: AFP
HVILER IKKE: Usain Bolt kunne sittet med en paraplydrink hjemme i Jamaica og feiret tre OL-gull. Men han er så glad i å løpe at han ikke klarer å holde seg unna stevnene. Foto: AFP Vis mer

Walter Dix ble toer i Zürich med 9,99, mens Richard Thompson tok tredjeplassen med 10,01.

Egentlig 200-mann

Usain Bolt var relativt ukjent for folk flest, helt til han satte ny verdensrekord på 100 meter i New York i mai, med tida 9,72. Denne forbedret han til 9,69 i OL - og tida kunne vært betydelig bedre om han ikke hadde jublet de siste 10-15 meterne.

Opprinnelig var jamaicaneren 200 meter-løper, og han vant også OL-gull på denne distansen. I tillegg løp han tredjeetappen på 4x100 meter-laget til Jamaica - som sørget for en sprintstoreslem i Fugleredet.

- Jeg blir sliten jeg også, men dette er bare gøy. Fansen gir meg ekstra energi, sier Bolt om Zürich-stevnet.

PS! Usain Bolt skulle egentlig løpt 4x100 meter også i Sveits, men det jamaicanske laget trakk seg fra konkurransen.

Ikke ny verdensrekord av Bolt
FORTSATT BEST: Usain Bolt, her fra OL i Beijing - hvor han var kongen av Fugleredet, var overlegen i Zürich.