Talentutvikling norsk fotball

Ikke ødelegg for barna nå som Martin Ødegaard er blitt voksen

Martin og lagkameratene hans på U-21 er enda et eksempel på at det brede, sosiale barnearbeidet såvisst ikke er den sportslige utfordringen for norsk fotball.

UNGT NORSK TOPPNIVÅ: Martin Ødegaard får klapp og stell av lagkameratene Birk Risa og Henrik Bjørdal under festforestillingen mot Tyskland på Marienlyst. Selv om dette U-21 laget har hatt flere overraskende svake kamper, er resultatene på de norske aldersbestemte landslagene jevnt over svært sterke. FOTO: Terje Bendiksby / NTB scanpix
UNGT NORSK TOPPNIVÅ: Martin Ødegaard får klapp og stell av lagkameratene Birk Risa og Henrik Bjørdal under festforestillingen mot Tyskland på Marienlyst. Selv om dette U-21 laget har hatt flere overraskende svake kamper, er resultatene på de norske aldersbestemte landslagene jevnt over svært sterke. FOTO: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DU trenger ikke se så mange minutters reprise av U-21 kampen mot Tyskland forleden for å skjønne at den ofte så utskjelte sosiale norske barnefotballen neppe er årsaken til de tidvis triste resultatene for A-landslagene våre. For på en sleip og teknisk utfordrende kunstgressmatte på Marienlyst var de grunnleggende fotballferdighetene hos gjengen av norske 19 -og 20-åringer til forveksling lik standarden hos de nøye utvalgte og grundig skolerte talentene til verdens beste fotballnasjon.

Sånn sett hadde A-landslagstrener Lars Lagerbäck en riktig tilnærming etter kampen da han var mer opptatt av å løfte Norge som lag enn bli med i jubelkoret over Martin Ødegaards fantastiske prestasjoner.

Norsk barnefotballs mer og mer slepne diamant var for anledningen enda mer elegant i avdriblingene og vendingene enn samtlige av sine tyske motstandere. Men selv på Martins store kveld var helheten enda større.

For norsk barne -og juniorfotball duger.

PÅ det U-21 landslaget som periodevis la et effektivt trykk på europamester Tyskland tirsdag og etter hvert med en -eller to touch enkelt kom seg ut av de trangeste situasjonene, har alle spillerne bakgrunn i vanlig norsk barnefotball slik den drives i din lokale fotballklubb. Fire av dem dro midt i tenårene til A-lags relaterte satsinger i Real Madrid (Martin Ødegaard), Heerenveen (Morten Thorsby) , Lyon (Ulrik Yttergård Jensen) og Köln (Birk Risa), og to (Kristoffer Ajer og Iver Fossum) fulgte etter seint i junioralderen. De andre har forblitt i norsk eliteserie, mens Yttergård Jensen har kommet tilbake til Tromsø.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer