POPULÆR: Zlatan Ibrahimovic får folk til å åpne lommeboka. Den norske supporterklubben til Manchester United har solgt mellom 1500 og 2000 drakter, og mesteparten har Zlatan på ryggen. Foto: Simon Bellis/Sportimage via PA Images/NTB Scanpix
POPULÆR: Zlatan Ibrahimovic får folk til å åpne lommeboka. Den norske supporterklubben til Manchester United har solgt mellom 1500 og 2000 drakter, og mesteparten har Zlatan på ryggen. Foto: Simon Bellis/Sportimage via PA Images/NTB ScanpixVis mer

Ikke opplevd liknende i Norge: 97 av 100 velger Zlatan på ryggen

Svensken er populær blant United-fansen i landet.

(Dagbladet): Ikke uventet har Zlatan Ibrahimovic skapt store overskrifter over hele verden etter at han signerte for Manchester United 1. juli. Også her hjemme merkes det hvor høyt svensken står i kurs.

Manchester Uniteds norske supporterklubb har solgt mellom 1500 og 2000 drakter etter at svensken ble offisielt klar for klubben.

Et stort flertall av disse vil gå rundt med Ibrahimovic på ryggen.

- Jeg kan med trygghet si at det gjelder 97 av 100 drakter, sier daglig leder Bernt Hjørnevik.

- Har du opplevd liknende?

- Nei. Den sommeren vi fikk Angel Di Maria var det trykk. Det er alltid trykk rundt store spillere. Det er ikke langt unna at Zlatan nå er den som definitivt har solgt mest. Det er den trenden vi også ser i resten av verden akkurat nå, sier Hjørnevik.

Zlatan har altså solgt flest drakter av ferske United-spillere i sin første sesong, og ikke totalt sett.

Hjørnevik påpeker at en spiller som Cristiano Ronaldo ikke hadde slått gjennom da han ankom Manchester United som tenåring i 2003, og at han derfor ikke solgte mye drakter i begynnelsen av United-karrieren.

Det er naturligvis svært innbringende, da en hjemmedrakt med Zlatan-trykk koster 924 kroner for medlemmene av supporterklubben.

- Han vil selge bra han, sier Hjørnevik.

Angel Di Maria ble en stor kommersiell suksess for klubben i sin tid. Han var den suverent mest ettertraktede spilleren å ha på ryggen i sin første sesong i England, ifølge Sports Direct.

Det spørs om ikke Zlatan vil toppe det om noen måneder.

Zlatan overtok trøye nummer 9 av stjerneskuddet Anthony Martial. Etterpå svarte franskmannen med et kryptisk bilde på Facebook. Han skal ikke ha blitt informert om at nummeret han brukte forrige sesong ble gitt til Uniteds nye superstjerne.