SJOKK: Sveitsiske Basel slo ut Wayne Rooney og Manchester United av Champions Leauge. Foto:  AFP PHOTO / FABRICE COFFRINI
SJOKK: Sveitsiske Basel slo ut Wayne Rooney og Manchester United av Champions Leauge. Foto: AFP PHOTO / FABRICE COFFRINIVis mer

- Ikke overraskende at United ryker ut

Rekdal mener United er svakere enn på lenge.

(Dagbladet): Bortekampen mot lille Basel endte med total fiasko for Manchester United som tapte 2-1 og er ute av Champions League.

Dermed må finalisten fra forrige sesong spille Europa League.

- Jeg synes ikke det er overraskende at United ryker ut. De spiller rett og slett dårlig, sier Kjetil Rekdal til Dagbladet.

-SVAKE:  Aalesund-trener Kjetil Rekdal mener det er fortjent at United røk ut og at de har vært svake i lang tid. 
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / Scanpix
-SVAKE: Aalesund-trener Kjetil Rekdal mener det er fortjent at United røk ut og at de har vært svake i lang tid. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / Scanpix Vis mer

Både Manchester City og Manchester United røk ut i kveld. Tidligere City-spiller Åge Hareide tror det er et hardt slag for engelskmennene å ikke få være med videre.

- City har gjort for mange feil underveis i gruppespillet, og var nok innstilt på å ryke før kveldens runde. For United er det verre. Jeg tror dette er tøft for Ferguson og United, sier Hareide til Dagbladet.

I motsetning til Rekdal, er Hareide overrasket over at de røde djevlene feilet mot lille Basel.

- Ja, det er klart det er tøft for en toppklubb å ryke på en slik smell. Stjernespillere trigges av å spille store kamper, og jeg er sikker på at Ferguson er svært skuffet, sier Hareide.

- Hvordan tror du Ferguson reagerer i garderoben?

- Jeg tror han tar det rolig. Han har lang erfaring og takler nok dette greit selv om det er skuffende, sier Hareide.

Rekdal så United-kampen på og mener de røk ut fortjent.

- United sliter med å score. Det har de gjort lenge. De spilte 3-3 mot Basel hjemme, og taper på bortebane. Da er det klart at de ikke fortjener å gå videre, sier Rekdal.

Aalesund-treneren mener Manchester United mangler en notorisk målscorer.

OVERRASKET:Viking-trener Åge Hareide er overrasket over at både United og City sviktet i Champions League.
Foto: Tommy Ellingsen / Scanpix
OVERRASKET:Viking-trener Åge Hareide er overrasket over at både United og City sviktet i Champions League. Foto: Tommy Ellingsen / Scanpix Vis mer

- De mangler Chicharito (Javier Hernandez), og samtidig (Dimitar) Berbatov er jo helt borte. Når ikke Rooney er i form, har de ingen som scorer mål. De mangler en type som avgjør kamper på egenhånd. Er de gode nok til å vinne Champions League og Premier League? Svaret er nei, sier Rekdal til Dagbladet.