- Ikke overrasket om dommere drar hjem med penger

Norsk bryte-ess forstår sin gamle motstander.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Den svenske bryteren Ara Abrahamian laget en av OLs hittil største skandaler da han la fra seg bronsen på brytematta og forlot medaljeseremonien i protest mot korrupte dommere tidligere i går.

Norske Fritz Aanes tapte for svensken i VM-semifinale i 2003. Han forstår Abrahamians reaksjon.

- Det er ikke så rart det, det er hans siste OL og så blir han bortdømt. Da rablet det vel for ham, sier Aanes til Dagbladet.no.

Aanes husker Abrahamian som en hyggelig fyr. Selv om han ikke har sett sluttminuttene av den dramatiske semifinalen, tviler han ikke på at svenskenes protester kan ha noe for seg.

Nettopp på grunn av dømmingen i brytesporten.

Bryting er ikke rettferdig

Det var etter en såkalt parterre-situasjon i andre runde dommerne grep inn. Abrahamian lå på matta med italienske Andrea Minguzzi over seg, så ut til å ha klart å ri av situasjonen, og gjorde seg klar for tredje runde.

Men da ble italieneren plutselig utropt som vinner, ettersom dommeren mente han hadde gitt svensken en advarsel - offisielt for å ha krabbet utenfor matta.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer