Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Ikke overrasket over at vi kan ta Fair Play-plass

Odd Grenland kan kapre snill gutt-premie.

LUKTER PÅ FAIR PLAY-PLASS: Fair Play-konkurransen tar bare utgangspunkt i det som skjer i Tippeligaen, og dermed befinner Odd og Dag-Eilev Fagermo seg i en god posisjon med tanke på å kapre en mulig europacupplass.   Foto: Kyrre Lien / SCANPIX .
LUKTER PÅ FAIR PLAY-PLASS: Fair Play-konkurransen tar bare utgangspunkt i det som skjer i Tippeligaen, og dermed befinner Odd og Dag-Eilev Fagermo seg i en god posisjon med tanke på å kapre en mulig europacupplass. Foto: Kyrre Lien / SCANPIX . Vis mer

||| (Dagbladet.no): Peter Kovacs' kontroversielle scoring mot Brann og Kenneth Dokkens stygge nedsparking av Johan Arneng har gitt Odd Grenland et slags verstingstempel hva gjelder Fair Play denne sesongen.

Varden skriver at telemarkingene like fullt er i posisjon til å stikke av med årets Fair Play-plass i Tippeligaen, som gir mulighet for Europa League-spill.

Cupkamper tas nemlig ikke med i beregningen - og de to mye omtalte situasjonene med Kovacs og Dokken oppsto begge i NM.

Trener Dag-Eilev Fagermo blir ikke overrasket om laget hans blir premiert for fair play.

- Jeg er ikke så overrasket. Vi har hatt fokus på å unngå gule og røde kort, samt oppføre oss, sier han til Varden.

RBK topper

Norge pleier tradisjonelt sett å havne høyt i Uefas Fair Play-konkurranse, og i år fikk Rosenborg muligheten til å komme inn 1. kvalifiseringsrunde i Europa League fordi de vant fjorårets «snill gutt»-konkurranse her hjemme.

I den siste oversikten NFF sendte ut 2. oktober topper trønderne, men ettersom de er seriemestre er de uaktuelle for en Fair Play-plass. Deretter følger Bodø/Glimt og Stabæk, men sistnevnte er med sin foreløpige 3. plass på god vei til å kvalifisere seg til europacupspill uavhengig av Fair Play. På fjerdeplass ligger Odd Grenland.

Men selv etter gårsdagens 0-3-tap mot Fredrikstad håper Fagermo at de skal ta seg til Europa gjennom sportslige prestasjoner. I så fall må de sikre fjerdeplassen på tabellen, og heie på Molde i cupfinalen mot Aalesund.

- Da må vi vinne de to siste kampene (mot Lyn og Bodø/Glimt). Jeg tror ikke at Brann vinner sine, spår Odd-treneren.

Raste mot Barsom

Kampen mot Fredrikstad handlet ifølge Fagermo fint lite om fair play, for etter kampen gikk han til frontalangrep på Agbar Barsom. Sterkest reagerte han på svenskens oppførsel da John Anders Bjørkøy ble skvist mellom to FFK-spillere og påført hjernerystelse.

- Det eneste jeg vil si om den saken er at han (Barsom) er den eneste ufyselige spilleren i Tippeligaen. Han må begynne å oppføre seg annerledes, tordnet Fagermo til TV 2.

Barsom svarte slik:

- At han kaller meg for det er patetisk. Han velger å fokusere på det bare fordi de har tapt kampen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media