- Ikke pinlig, men kjipt

PARK CITY (Dagbladet): Alpinjentene reiser hjem som OLs største norske flopp. Stina Hofgaard Nilsen og Andrine Flemmen kjørte ut i første omgang, akkurat som Hedda Berntsen og Trine Bakke Rognmo. Nå blir det oppvaskmøte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

De fem alpinjentene hadde mål om tre medaljer i OL. De reiser hjem med 13. plassen til Ingeborg Helen Marken i utfor som beste resultat. De fire andre reiser hjem med null og niks.

- Tre medaljer var vel i overkant, men at vi ikke klarer å levere i nærheten engang, er en stor skuffelse, sier skiforbundets alpinsjef Per Lund.

Floppen når det gjaldt som mest, skal nå grundig evalueres.

- Så fort vi får anledning, må vi sette oss ned og se på om dette er tilfeldigheter eller om vi kan finne årsaker. Det er tydelig at vi må gå gjennom en del detaljer rundt det vi holder på med. Vi må se om vi finner forskjell på måten guttene og jentene forbereder seg og organiserer seg på, sier Lund.

- Får dette konsekvenser for trenerne?

- Det er for tidlig å kappe hodet av noen. Dette blir en prosess til våren, men det er klart at trenerne har et medansvar både når det går bra og når det går dårlig.

Forsvarer seg

Samtlige trenerkontrakter på jentesida går ut etter denne sesongen. Trenerparet Erik Skaslien og Roland Johansson har hovedansvaret for fiaskoen for de fire jentene i de tekniske disiplinene.

- Jeg føler ikke i det hele tatt at dette bør få konsekvenser for noen av oss i støtteapparatet. Vi har kjørt et opplegg gjennom sesongen, og har klart målsettinga for storslalåmjentene i v-cupen fullt og helt. Når målsettinga ikke nås i OL, så er det både litt uflaks og ulike tilfeldigheter som gjør det, sier Skaslien, som var langt nede etter rennet.

- Når målsettinga var som den var, blir fallhøyden stor og nedturen ganske vanskelig å svelge både for jentene og oss i støtteapparatet, sier Skaslien, som funderer på om noe gikk galt i oppladningen.

- Jeg kan ikke skjønne at vi kunne gjort noe annerledes, men det kan vurderes om vi har sluppet oss for langt ned og slappet for mye av de siste dagene.

Jentene sjøl tok samling i bånn av bratthenget etter fadesen. Begge kjørte ut på innerski i en helt vanlig høyresving.

- Dette er ikke pinlig, men kjipt. Jeg blir forbanna, jævlig forbanna, sier Stina Hofgaard Nilsen.

Hun skjønte ikke at det var mulig da hun reiste seg fra snøføyka og så Andrine stå like foran henne og henge på stavene.

- Det er bare helt utrolig at det går an. Begge to i samme porten. Helt merkelig. Kan godt hende det ligger litt i hodet, men for min del ligger det i teknikken i og med at jeg sliter litt med innerski på trening, sier hun

- Uvirkelig

Andrine Flemmen har ikke de skitekniske problemene Stina har slitt med, men endte på samme sted.

- Det er helt uvirkelig. Det ble samling i bånn. Jeg tror ikke dette er en mental greie for min del. Jeg har vært gjennom det så mye før. Men kan hende jeg ville litt for mye, sier Andrine, som dro til hotellet for å ringe hjem:

- Jeg får ringe og snakke litt med pappa. Han er så flink til å få meg opp igjen.

LOVER OPPVASK: Trener Erik Skaslien og Stine Hofgaard Nilsen depper etter jentenes storslalåm-fiasko: - Vi må se om vi finner forskjell på måten guttene og jentene forbereder seg og organiserer seg på, sier alpinsjef Per Lund.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer