- Ikke pinlig, men kjipt

PARK CITY (Dagbladet): Alpinjentene reiser hjem som OLs største norske flopp. Stina Hofgaard Nilsen og Andrine Flemmen kjørte ut i første omgang, akkurat som Hedda Berntsen og Trine Bakke Rognmo. Nå blir det oppvaskmøte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

De fem alpinjentene hadde mål om tre medaljer i OL. De reiser hjem med 13. plassen til Ingeborg Helen Marken i utfor som beste resultat. De fire andre reiser hjem med null og niks.

- Tre medaljer var vel i overkant, men at vi ikke klarer å levere i nærheten engang, er en stor skuffelse, sier skiforbundets alpinsjef Per Lund.

Floppen når det gjaldt som mest, skal nå grundig evalueres.

- Så fort vi får anledning, må vi sette oss ned og se på om dette er tilfeldigheter eller om vi kan finne årsaker. Det er tydelig at vi må gå gjennom en del detaljer rundt det vi holder på med. Vi må se om vi finner forskjell på måten guttene og jentene forbereder seg og organiserer seg på, sier Lund.

- Får dette konsekvenser for trenerne?

- Det er for tidlig å kappe hodet av noen. Dette blir en prosess til våren, men det er klart at trenerne har et medansvar både når det går bra og når det går dårlig.

Forsvarer seg

Samtlige trenerkontrakter på jentesida går ut etter denne sesongen. Trenerparet Erik Skaslien og Roland Johansson har hovedansvaret for fiaskoen for de fire jentene i de tekniske disiplinene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer