-  Ikke pip

Seinest under den begredelige kampen mot Skottland 7. september runget pipekonserten på Ullevaal.

BISLETT (Dagbladet): Slik har det vært med jevne mellomrom siden Nils Johan Sembs landslag sleit som verst under den mislykte kvaliken foran VM 2002. Men John Carew merker at mishagsytringene nå kommer oftere - og er blitt tydeligere.

-  Ja, ikke sant. Slik er det, og det kan ha mange årsaker. Ofte er forventningene kanskje litt for store ute blant folk sier han.

Blir ikke bedre

Sjøl har Carew karantene mot Moldova, men han er med troppen for å støtte laget - og starter allerede i dag.

-  Publikum hjelper ikke laget ved å pipe. Ingenting blir bedre av det. Det mest fornuftige vil være å ikke pipe. Både vi og publikum vil jo at laget skal gjøre det bra. Den beste måten å vinne på er at de ikke piper. Men de betaler jo for å komme på kamp, så vi kan ikke si at de ikke har lov til å gjøre det, sier han.

Moldova har tapt bortekampene i VM-

kvaliken 3-0 (Slovenia), 4-0 (Hviterussland) og 2-0 (Skottland). Carew ser for seg et klassisk kampforløp, der Moldova denne gangen legger seg i forsvar med nesten hele laget for å satse på 0- 0.

Vær med oss

 ALVORLIG:  John Carew skal ikke spille mot Moldova lørdag, men har en klar oppfordring til Ullevaal-publikum: -  Det mest fornuftige vil være å ikke pipe. Både vi og publikum vil jo at laget skal gjøre det bra, sier Carew. Foto: Ole C.H. Thomassen
ALVORLIG: John Carew skal ikke spille mot Moldova lørdag, men har en klar oppfordring til Ullevaal-publikum: - Det mest fornuftige vil være å ikke pipe. Både vi og publikum vil jo at laget skal gjøre det bra, sier Carew. Foto: Ole C.H. Thomassen Vis mer

-  Det kan bli en vanskelig kamp. Blir det til at vi må stange og stange, så håper jeg at publikum er med oss hele veien. La oss si at de begynner å pipe mot oss på 0-0 etter 70 minutter. Om de ikke hadde pepet, så hadde vi kanskje klart å score etter 80 minutter. Man veit aldri.

-  Påvirkes noen av spillerne mer enn andre av piping?

-  Sjøl legger jeg ikke merke til det, men det er ingen tvil om at det påvirker noen mer enn andre. Kanskje spesielt når de gjør personlige feil.