Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Ikke plass til både Aalbu og meg

Bohinen gikk tom for arbeidsoppgaver.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Vålerengas sportslig administrative leder Lars Bohinen sa tidligere i dag opp stillingen sin - tross Vålerengas ønske om at han skulle fortsette.

Den tidligere landslagsspilleren har til tider vært frustrert over arbeidsforholdene i klubben. Da Jan-Erik Aalbu ble spurt om å ta jobben som sportsdirektør, uttalte Bohinen at han hadde «mistet en jobb».

Aalbu tiltrådte stillingen 1. januar, men han sa tidligere fredag at han ikke trodde Bohinens beslutning har noe med ham å gjøre.

- Nei, nei, nei, dette har nok bare med at Lars bestemte seg for å gjøre noe annet, sa Aalbu til Dagbladet.no.

Aalbu fortalte samtidig at samarbeidet deres «har gått greit» de få dagene de har jobbet sammen, og skrøt av Bohinens kompetanse.

- Ikke nok arbeid til to

Men Bohinen innrømmer nå at Aalbus inntreden i klubben er hovedgrunnen til at han gir seg.

- Jan-Erik har kommet inn, og hovedgrunnen til at jeg slutter er at det ikke er nok arbeid til to stykker her, sier Bohinen til Dagbladet.no.

- Er dette noe du har fått erfare i det siste, eller så du tidlig at det skulle bli sånn?

SA OPP: Etter fire år i Vålerenga sa Lars Bohinen opp kontrakten med klubben i dag. Foreløpig vet han ikke hva som blir neste arbeidsoppgave. Foto: MORTEN RAKKE/SCANPIX
SA OPP: Etter fire år i Vålerenga sa Lars Bohinen opp kontrakten med klubben i dag. Foreløpig vet han ikke hva som blir neste arbeidsoppgave. Foto: MORTEN RAKKE/SCANPIX Vis mer

- Jeg så det helt fra ansettelsen av Jan-Erik at det ville bli for lite å gjøre. Klubben har nok håpet og ment at det skulle være nok til oss begge, men det gavner verken Vålerenga eller meg at Jan-Erik og jeg går rundt og gjør de samme tingene. Det er ufornuftig bruk av ressurser.

Eks-proffen bestemte seg opprinnelig for å fortsette på Valle, samtidig som det ble klart at han hadde andre jobbtilbud. Disse kan han få bruk for nå, etter dagens oppsigelse.

Bohinen vil ikke si noe konkret om planene sine fremover, men det ligger i kortene at han vil jobbe videre innen fotballen.

- Jeg kan jo ikke noe annet enn fotball, så det må vel bli det, ler han.

- Det ligger noen tilbud på bordet, men ingenting er avgjort enda.

Roser den nye ledelsen

Lars Bohinen lar det skinne gjennom at han ikke er fornøyd med prosessen rundt ansettelsen av Aalbu, men han ønsker ikke å kritisere noen.

- Det er alltid noe man kan sette fingeren på som man ikke er fornøyd med, men i denne sammenhengen er blir det en parentes. Jeg vil ikke dvele ved det, og jeg drar fra Vålerenga helt uten bitterhet, sa han tidligere i dag til VIF-TV. 

image: - Ikke plass til både Aalbu og meg

Overfor Dagbladet.no roser Bohinen også utviklingen i klubbens ledelse etter at Pål Breen tok over som VIF-direktør.

- Klubben har vært for mye styrestyrt, men etter at Pål Breen kom inn ser det ut til at administrasjonen vil få tilbake mer kontroll slik det var da vi vant Tippeligaen, og dette er positivt for Vålerenga, sier han.

Bohinen utelukker heller ikke en retur til Oslo-klubben en gang i fremtiden.

- Jeg drar fra Vålerenga uten bitterhet, og mine følelser for klubben er de samme. Hvis noe skulle dukke opp langt frem i tid, så utelukker jeg ingen ting, avslutter han.

Vil bli savnet

Vålerenga-trener Petter Myhre beklager at klubben mister kompetansen Bohinen besitter, men går samtidig langt i å bekrefte at det ikke er nok jobb til både Bohinen og Aalbu i den sportslige ledelsen.

- Vi mister en kontinuitetsbærer som er glad i Vålerenga, men Jan-Erik Aalbu vil fylle mange av de rollene som Lars har hatt, sier Petter Myhre til VIF-TV.

- Vi skulle gjerne hatt Lars med videre, men samtidig forstår jeg argumentene hans også.

Lars Bohinen har fylt forskjellige roller i Vålerenga siden han kom tilbake til klubben i år 2002. Han har fungert som spiller, trener og altså sportslig administrativ leder. Når han mandag drar hjem fra Vålerengas samling på Gran Canaria er det slutt for denne gang.

- NEI, NEI, NEI: Jan-Erik Aalbu tror ikke Lars Bohinens oppsigelse har noe å gjøre med ansettelsen av ham.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!