Ikke plass til bortskjemte unger

Med John Carew og John Arne Riise sammen på landslaget igjen er det bare å gi beskjed: Nye Norge trenger ikke bortskjemte unger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Noen ville ha sagt at det bare er drittunger som fortsatt spytter, slår eller pælmer epleskrotter på hverandre lenge etter at de har tjent sin første fotballmillion. Åge Hareide sa det litt penere da han i fjor høst kommenterte hva som hadde gått galt med det norske fotballandslaget de siste åra:

- Spillerne oppfører seg som bortskjemte unger.

NOEN UKER

seinere reiste han selv om landslagssjef til Roma med bagasjen tilsynelatende full av nikkedokker til den av ungene som minst trenger mer pynt og stæsj. Utad virket forsoningsmøtet mellom fotballedelsen og John Carew ganske meningsløst, fordi det ikke dreide seg om forsoning men om tildekking:

Carew sa ja til å spille for Norge igjen uten at verken han eller Hareide sa noe om hvordan det kunne skje etter at Roma-proffen hadde slått ned John Arne Riise i spillerbussen etter landslagstrening.

Da holder det ikke at både han som slo og han som ble slått mener å være ferdig med saken. Carew-saken er symptomet på en trist landslagstid og ikke selve problemet.

MINST AV ALT

skal fotballandslaget spille videre i rosenrødt med utenlandsproffer som lenge har vist at de trenger oppfriskningskurs i virkelighetsforståelse.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.