IKKE STERKE NOK: Katusha Team gikk tom for hjelperyttere, og Sondre Holst Engers mannskap bidro ikke nok. Det mente i hvert fall Alexander Kristoff som tapte den gule ledertrøyen. FOTO: Kristoffer Øverli Andersen, WWW.PROCYCLING.NO
IKKE STERKE NOK: Katusha Team gikk tom for hjelperyttere, og Sondre Holst Engers mannskap bidro ikke nok. Det mente i hvert fall Alexander Kristoff som tapte den gule ledertrøyen. FOTO: Kristoffer Øverli Andersen, WWW.PROCYCLING.NOVis mer

- Ikke prøv deg, Kristoff!

Ordkrig etter målgang i Sarpsborg.

SARPSBORG (procycling.no): Katusha endte opp med å kjøre sitt eget lag i senk, og Alexander Kristoff mistet ledertrøya og muligheten for å spurte om etappeseieren.

- Det var ikke vår plan, men vi var bare fem mann og ingen av de andre var interessert i å hjelpe oss. Da blir det vanskelig, sier Kristoff til procycling.no.

På sisterunden tok Stavanger-mannen igjen en rekke ryttere, men kunne ikke hente inn Marc De Maar og Maciej Paterski.   Sistnevnte tok etappen og overtok ledelsen i rittet.  

Skyldte på Holst Enger
I mangel av andre å skylde på, mente Kristoff at Team Sparebanken Sør burde jobbet hardere for å kjøre inn angrepene underveis.  

Da Belkin Procycling kjørte i sidevinden fire mil unna mål, falt Katushas to bjellsauer i front av feltet av.

Les også: Norges neste sykkelproff

FEIGE?: - Det var alle mot oss, mente Alexander Kristoff og etterlyste blant annet mer hjelp fra Sondre Holst Engers lag. FOTO: Jarle Fredagsvik/WWW.PROCYCLING.NO
FEIGE?: - Det var alle mot oss, mente Alexander Kristoff og etterlyste blant annet mer hjelp fra Sondre Holst Engers lag. FOTO: Jarle Fredagsvik/WWW.PROCYCLING.NO Vis mer

I realiteten var Kristoff isolert.

- Jeg synes det er litt for feigt av Sparebanken Sør og Holst Enger. Jeg hørte han sa på TV i går at han skulle vinne i dag, men heller ikke de viste interesse for å kjøre det inn mot slutten.  

Ikke prøv deg, Kristoff!
Sørlendingene tok ikke altfor godt imot kritikken var Milano-Sanremo-mesteren.

- Med Thor Hushovd har jeg sett Kristoff sitte på bakhjulet i et helt NM, uten å ta i noe som helst før på slutten, så han trenger ikke å prøve seg en gang, smeller det fra sportsdirektør Atle Kvålsoll. 

Den beste dekningen av Tour of Norway får du på www.procycling.no!

Han tenker da på NM-tittelen Kristoff tok som 19-åring.

TOK GUTTENE I FORSVAR: Atle Kvålsvoll husker godt hvordan Alexander Kristoff ble NM-vinner ved å få en billig reise bak Thor Hushovd som 19-åring.  Foto:  Hans Arne Vedlog / Dagbladet
TOK GUTTENE I FORSVAR: Atle Kvålsvoll husker godt hvordan Alexander Kristoff ble NM-vinner ved å få en billig reise bak Thor Hushovd som 19-åring. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer

- Det synes jeg er en god sammenlikning. Man må lære å være kalv før man blir ku, utdyper Kvålsvoll.

 - Det han mener er vel at dere også burde være interessert i et samlet spurt?  

- Ja, men han må huske på at det er forskjell på et WorldTour-lag og et ungdomslag. Katusha er ferdige, de kjørte rytterne i senk underveis i dag. Vi ønsket ikke å brenne ut våre ryttere, så vi får se hvem som har den beste taktikken til slutt.

Kaos da Belkin angrep
Sondre Holst Enger, som i dag mistet ungdomstrøyen til Tom Van Asbroeck, virket usikker på hva han skulle svare på kritikken som kom.  
- Det er ikke jeg som styrer slik på laget vårt. Jeg synes godt vi kunne har kjørt litt mer underveis, men det er ikke opp til oss. 

 Senere presiserte Kvålsvoll at hans gutter nok kunne ha tatt mer ansvar da Team Belkin angrep i sidevinden.  

- Ja, der skulle våre gutter ha satt seg opp og kjørt. Da hadde vi alt vår roadcaptain (Amund Grøndahl Jansen) i den gruppen, så det var nok litt forvirring blant våre rett etterpå. Det var krise da det 11 mannsbruddet fikk lov til å gå, innrømmer trønderen.

MISTET UNGDOMSTRØYEN: Sondre Holst Enger. FOTO: Kristoffer Øverli Andersen, WWW.PROCYCLING.NO
MISTET UNGDOMSTRØYEN: Sondre Holst Enger. FOTO: Kristoffer Øverli Andersen, WWW.PROCYCLING.NO Vis mer