Ikke prøv dette på sjefen din

Steffen Tangstad er blitt kalt både kjeltring og svin av Thomas Hansvoll. Selv ser han på utspillene som en oppsigelse fra Oslo-bokseren.

- Jeg vil ikke si så mye om dette, for det blir bare for dumt, og jeg har ikke noe ønske om å senke meg ned på Hansvolls lave nivå. Det jeg kan si er at jeg vet hva jeg har gjort og hva jeg står for, sier Steffen Tangstad, som ikke legger skjul på at det ikke er mange tankene han ofrer på Thomas Hansvoll akkurat nå.

- Vi har en vanlig promotorkontrakt. Jeg forplikter meg til å skaffe ham et visst antall kamper i året, mens han forplikter seg til å holde seg i form. Avtalen går over tre år, og vi er vel midtveis i den nå, sier Tangstad til NTB.

Han har opplevd mange rare utspill fra cruiservekteren den siste tiden, og nå begynner det å gå på tålmodigheten løs.

- Jeg bryr meg ikke noe om at han legger opp eller ikke. Det er ikke mitt problem, og det er på ingen måte meg han straffer dersom han velger å gi seg, men jeg kan jo ikke si annet enn at det er rart han velger å gi opp nå. Etter min mening kan han bli noe stort, og det er nå han kan innkassere noen store lønninger etter ti års slit som proffbokser, sier Tangstad.

850.000 kroner

Hansvoll kom til Stall-Tangstad fra Mogens Palle, der han bokset i skyggen av Ole Klemetsen i mange år. Han klarte å slå Klemetsen knockout, og det var da karrieren begynte å ta av for Hansvoll i proffringen.

Tangstad skaffet ham VM-kamp i lett tungvekt mot Bruno Girard i Paris 23. mai i fjor. Hansvoll tapte kampen, men var nær ved å vinne både mesterbeltet og halve kongeriket.

- Hansvoll har tjent cirka 850.000 kroner den tiden han har bokset for meg, og det er mer enn han har tjent i karrieren sin for øvrig, sier Tangstad. Han har hele tiden siden VM-kampen mot Girard prøvd å få Hansvoll i ringen, men det er blitt med bare to kamper.

Nå sier Hansvoll at han ikke har fått oppgjør for den forrige kampen sin, og han hevder også at Tangstad har lagt press på ham for å få ham til å bokse i Benidorm om en uke.

- Jeg har absolutt ikke presset ham til å bokse i Benidorm. Han bestemmer selv hvor og når han vil bokse, sier Tangstad.

Doping

Hansvoll er fortsatt dopingdømt i Frankrike. Saken har rullet og gått på advokatplan til nå, og den pågår fortsatt, men nå har Tangstad fått nok.

- Jeg kommer til å avslutte den saken nå. Advokater er dyre, og jeg gidder rett og slett ikke å betale ut mer penger. Hvilke konsekvenser det får for Hansvoll er det helt uinteressant for meg å tenke mer på, for jeg forholder meg ikke noe særlig til ham mer, sier Tangstad.

Klarere kan han vel knapt si at samarbeidet mellom dem er i ferd med å rakne totalt.

- Jeg har 17 andre boksere i stallen min, så jeg har mer enn nok å gjøre uten Hansvoll, sier Tangstad, som skal ha tre nordmenn i aksjon i Benidorm om en snau uke. Det er Geir Inge Jørgensen, Reidar Walstad og debutanten Pål Arne Fagernes. Ved siden av disse tre skal han også ha seks boksere fra Sverige og Danmark i aksjon i den spanske badebyen.

(NTB-Per-Kristian Eriksen)

GODE OG ONDE DAGER? Foholdet mellom eks-bokseren og hans protege var visst bedre i januar.