Ikke råd til å vrake Carew

JOHN CAREW HAR glitret på landslagstreningene de siste dagene. Derfor bør han også spille fra start mot Danmark. En sjansegarantist som Carew skal ikke sitte på benken. Ikke når gutten åpenbart er i form og i angrepsposisjon.

Problemet til Semb er at han har tre spisser som burde spille - men at han kanskje bare burde ha spilt med én.

PROBLEMSTILLINGEN er ikke ny. Norge har i løpet av få år utviklet seg fra en midtstoppernasjon til en spissnasjon. I oppgangstider har vi kalt det et luksusproblem. Dagen før kampen mot Danmark er det et reelt problem.

  • Fordi Norge ideelt sett bør ha fem mann på midtbanen mot et lag som Danmark - og følgelig bare én spiss. Men Solskjær og Iversen er opplagte valg i en førsteellever. Og Carew er blitt det de siste dagene.
  • Og fordi Norge ikke har dyktige nok - spesielt raske nok - forsvarsspillere til å dyrke en forsvarstreer. Da kunne landslagssjefen fått frigjort ytterligere en spiss - og fortsatt hatt fem mann på midtbanen.

Et ideelt utgangspunkt for et norsk landslag, både i forhold til spillermateriell og spillestil. Forhåpentligvis er dette framtida for Norge.

SEMB MÅ FORHOLDEseg til følgende: Norge har fire spillere med ferdigheter på høyt internasjonalt nivå:

  • John Arne Riises dødballer og lange innkast.
  • Ole Gunnar Solskjærs avslutninger.
  • Steffen Iversens hodespill.
  • Og John Carews fart og fysikk.

DISSE FIRE bør spille for Norge samtidig. Og så langt det er mulig i roller de kjenner fra klubblaget. Det siste går greit med tre av dem. Men i Dagbladets forslag må Semb skyve Steffen Iversen ned i midtbaneleddet. Ikke ideelt, men han har gjort denne jobben tillitsfullt og bra tidligere.

OLE GUNNAR SOLSKJÆR må også få et større defensivt ansvar, slik at Norge kan forsvare seg i en bortimot rendyrket 4- 5- 1-formasjon. Danmarks beste lagdel er midtbanen. Det må Norge ta hensyn til. Man vinner ikke fotballkamper hvis man ikke vinner ballen.

SEMB FØLGER NEPPE Dagbladets råd. De siste treningene tyder på at han velger Iversen og Solskjær som spisspar fra start i en 4- 4- 2-formasjon. Ikke noe dårlig løsning. Men den kunne vært bedre.

TROND ANDERSEN og John Arne Riise er uansett opplagte valg på midtbanen. Riise, så lenge Bergdølmo er spilleklar på venstrebacken. Den siste plassen på midtbanen går til Roar Strand. I form har han bedre teknikk enn Leonhardsen, større løpskapasitet enn Bakke og større gjennombruddsstyrke enn Svindal Larsen. Han har dessuten en gunstigere sesongsyklus enn de tre andre - og bør være best fysisk rustet.

UTHOLDENHETEN kan bli Norges problem. Flere spillere vil få problemer med å spille en hel kamp: Ronny Johnsen, Roar Strand, Steffen Iversen (som midtbanespiller) og John Carew.

Men Semb har ikke råd til å spare sine beste spillere i en kamp som dette. De må spille. Fra start.