Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Ikke rævafotball

Steffen Iversen avviser at RBK er blitt feige.

ULLEVAAL (Dagbladet.no): Etter den katastrofale 1. omgangen mot Lyn snudde RBK kampen med to scoringer på et kvarter etter pause.

Så la de seg bakpå, ble forsiktige - og lot Lyn styre det aller meste på Ullevaal.

Nils Arne Eggen var mannen som oppfant begrepet «rævafotball» - og det spørs om den gamle orkdalingen likte det han så av laget som framfor noen i Norge er kjent for å spille offensiv og positiv fotball.

- Jeg driter i om folk mener vi spiller rævafotball. De har i så fall ikke fulgt med i utviklingen. Det er artigere å spille slik vi gjorde nå og vinne, enn å spille på en annen måte og tape. Folk må forstå at det er en litt annen tid i Tippeligaen, sier Steffen Iversen.

For ambisiøse

Per-Mathias Høgmo mener rett og slett at Rosenborg opptrådte for ambisiøst da de ble rundspilt de første 45 minuttene.

- Vi ble for ambisiøse i frispillingsfasen. I stedet for at vi fikk avsluttet angrepene våre, ble vi tatt på kontringer.

- Betyr det at dere vil opptre annerledes på bortebane i fortsettelsen?

JUBLET FOR SEIER: Men Steffen Iversen blåser i om noen mener Rosenborg spilte en dårlig kamp. Foto: SCANPIX
JUBLET FOR SEIER: Men Steffen Iversen blåser i om noen mener Rosenborg spilte en dårlig kamp. Foto: SCANPIX Vis mer

- Vi kommer nok til å spille litt mer direkte. Slik vi spilte i 1. omgang, ble det for forutsigbart og lett å bryte oss ned. Vi var kyniske i fjor da vi snudde den negative trenden. Kontringer er det vi behersker best. Vi er ikke like gode i den etablerte fasen, erkjenner RBK-treneren.

Hjemvendt sønn

Steffen Iversen scoret sju mål gjennom hele fjorårssesongen med Vålerenga. Nå har han allerede fem etter ni serierunder.

- Hva tenkte du om å bli benket mot Lyn?

- Per-Mathias hadde lyst til å hvile meg. Det var for så vidt greit. Jeg har spilt mye den siste tiden, sier Iversen.

Høgmo roser RBKs hjemvendte sønn for framgangen han har vist siden han kom hjem til RBK.

- Steffen er et aktivum for et hvert lag. Han begynte bra da han kom, men så fikk han en liten down. Han vil nyte godt av en måneds trening til, sier han.

- Ikke rævafotball
- FORUTSIGBART: Per-Mathias Høgmo mener RBK spilte forutsigbart i 1. omgang.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling