Ikke redd - bare forbannet

ARENDAL (Dagbladet): - Redd? Nei, sier Bjørn Rune Gjelsten (44) og drar sikkerhetsrutinene før og etter båtkræsj i 250 km/t. Deretter snakker han om hvordan han og Røkke - på shoppingtur for å kjøpe Leeds - tvang Ole Gunnar Solskjær på Manchester United. Og om jobben han ikke fikk - styreformannsvervet i Telenor. Fordi statsministeren sa nei.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Hva det siste angår er jeg ikke sikker på hva statsministeren mente, sier Bjørn Rune Gjelsten og smiler. Racingsjefen i Spirit of Norway, Cato Strømberg, står ute i hotellresepsjonen og venter mens piloten (det heter det på hurtigbåtspråket), den samme Gjelsten, lar praten vår løpe løpsk i 90 minutter. For han er lidenskapelig, denne moldenseren med alle pengene, hestekreftene og fotballklubbene - både når det gjelder båtsport og fotball.

Men:

Når det kommer til politiske avgjørelser i næringslivet er han bare korrekt.

- Når det gjelder Telenor-jobben ble jeg to ganger informert om at jeg var innstilt - som førstevalg. Ut over det har jeg ingen konkrete kommentarer. Men det er viktig for meg å presisere at Tom Vidar Rygh er en meget dyktig kar og et lykkelig utfall for Telenor.

- Den politiske prosessen, som jeg for øvrig ikke kjenner, interesserer meg ikke. Fordi den er historie.

Båtkræsjet i tyske Travemünde 1. juli er også historie. Det samme er det langt mer alvorlige havariet i Bosporosstredet i Istanbul for to år siden. Men disse hendelsene derimot, interesserer og opptar Bjørn Rune Gjelsten noe helt enormt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer