Ikke redd Brasil

YOKOHAMA (Dagbladet): I natt kom Tyskland til finalebyen Yokohama, med all sin stolthet, overtro og defensive trygghet. Og beskjeden til en Brasil-sympatiserende verden kommer fra keeperkjempen Oliver K: - Vi Kahn vinne.

Tyskland er laget som nesten ingen liker. Hvis du ikke er tysker da. Og det er laget som i hvert fall ikke kunne vinne VM. Men Tyskland er like fordømt Tyskland. Og klare for sin sjuende VM-finale er derfor tida inne for å minne om keiserens ord - de som forteller hvorfor de stort sett alltid får det til på banen.

- Når Tyskland spiller dårlig går de til finalen - når de spiller godt vinner de VM, sier Franz Beckenbauer.

Best i verden

Som verdensmester både på banen (-74) og som trener (-90), og etter et helt liv på innsiden av tysk fotball, bør han vite hva han sakker om. Men de strides nå, de tyske og fotballvise, om årets VM-lag er en god eller dårlig utgave av Tyskland. Eller rett og slett bare heldig.

- Vi har kjempet hardt, spilt bra og fortjener alt som er kommet vår vei, sier Kahn.

- Med en gang du er klar for finalen ønsker du selvsagt å vinne. Og det kan vi gjøre - vi er gode nok til det. At vi møter Brasil spiller ingen rolle.

At Oliver Kahn med bare ett baklengsmål har stått bra er opplest og vedtatt på hele kloden. Var han verdens beste keeper før VM, har han per dato alle solsystemers sikreste hender. Og foran seg har han et forhåndsdømt forsvar som har spilt veldig bra. Og langt over forventningene.

Fordi trener Rudi Völler var bekymret før VM. Da forsvarsklippene Jens Nowotny og Christian Woerns forsvant med skader var han redd laget kom til å lekke som en sil. Men frykten var uten grunn - de har jo Kahn.

Keeperen som skremmer forsvarerne gode.

- Oliver har gjort en kjempejobb, sier Völler. - Når verden sier at han er best har de helt rett.

Og foran seg har Kahn altså dette på forhånd så usikre forsvaret. Med én kamp igjen står de der som et av VM-historiens to beste. For med bare ett baklengsmål på vei til finalen har Tyskland kopiert Nederland 1974.

Slipper de inn mindre enn ett mål på søndag vil de være tidenes beste.

- Jeg tok noen sjanser som har fungert bra, sier Völler. - Alle bak der har gjort nøyaktig det jeg håpet de ville gjøre.

Spiller for Ballack

Også Michael Ballack, som er finalesuspendert på grunn av to gule kort, gjorde akkurat det han måtte da han havnet i en avgjørende defensiv situasjon i semfinalen mot Sør-Korea. Han ofret seg sjøl, lagde frispark og tok det gule kortet han visste måtte komme. Og derfor vil ikke Rudi Völlers tanker være i nærheten av en keiserlig og personlig kopi - og du kan ikke bli større enn Franz Beckenbauer i tysk fotball, det er umulig det - når Brasil og Tyskland gyver løs på hverandre i Yokohama søndag klokka 13.00 norsk sommertid.

De vil være hos Michael Ballack.

- Han ofret seg for laget, sier Völler om spilleren som ordnet finalen både gjennom å score seiersmålet og å avverge et mulig baklengsmål.

- Vi skal vinne VM-trofeet for Michael.

STOPPER BALLEN: Tysklands keeper Oliver Kahn og gutta foran han i forsvaret, har så langt i VM sluppet inn ett eneste mål - mot Irland.