Nils Arne Eggen

- Ikke redd for å dø

Trenerlegenden Nils Arne Eggen (79) har slitt med sykdom i flere år. Nå snakker han ut om livet.

SNAKKER UT: Nils Arne Eggen snakker ut om sitt personlige liv i spesialutgaven av Rasmus&Saga. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
SNAKKER UT: Nils Arne Eggen snakker ut om sitt personlige liv i spesialutgaven av Rasmus&Saga. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nils Arne Eggen var gjest i spesialutgaven av Rasmus & Saga. I episoden snakker han ut om hvordan hverdagen etter nyretransplantasjon og med to beinproteser er.

Til Dagbladet forteller Eggen at ønsket om å trene igjen er lagt på is.

- Jeg har slutta å tenke på at jeg skal trene flere lag. Nå tar det ti minutter fra jeg reiser meg til jeg kommer ut av døra. Da blir det litt vanskelig å være på treningsfeltet, sier han og fortsetter:

- Jeg blir 80 år nå og mangler to føtter. At jeg skal trene flere lag nå er umulig, men man har alltid en spøkefull drøm om det.

Eggen er mest kjent for tida i Rosenborg. Etter spillerkarrieren har han trent Rosenborg i fem perioder fra 1971 til 2010. På disse åra ble det 14 seriemesterskap og seks cuptitler.

I Champions League leverte også Eggens Rosenborg gode prestasjoner på 90-tallet. Fra 1974 til 1977 trente 79-åringen det norske landslaget

- Opptatt av formen

De siste åra har dessverre vært preget av sykdom.

- Jeg er veldig opptatt av formen. Jeg fikk en slags pustebesvær samtidig som nyretransplantasjonen, og grunnet altfor mye røyking en kort periode i livet mitt. Pusten er dårlig og da må jeg tilpasse det.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer