Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Ikke redd for å få sparken

Resultatene uteblir, det samme gjør publikum, og enkelte spillere er misfornøyde. Men Molde-trener Gunder Bengtsson (57) tar det hele med stor ro.

MOLDE (Dagbladet): - Jeg er ikke redd for å få sparken, sier Bengtsson til Dagbladet. Han fikk fyken i Panathinaikos i 1989, i Feyenoord i 1991 og PAOK Saloniki i 1996, og er vel på en måte herdet. Men han er ukjent med at enkeltspillere i Molde skal ha uttrykt misnøye med ham og trener Kalle Bjørklund.

- Det har jeg ingen aning om. Det vil i så fall overraske meg veldig, sier Bengtsson, som overtok ansvaret for Molde foran 2001-sesongen etter at Erik Brakstad ble løst fra kontrakten høsten 2000. Også Kalle Bjørklund er uvitende om spillernes misnøye.

- Jeg opplever det ikke slik at det er mistillit blant spillerne. Men litt frustrasjon er det nok. Sesongåpningen har jo ikke akkurat gått som forventet for vår del, sier Bjørklund.

Humørsvingninger

Men ifølge gårsdagens Romsdals Budstikke skal altså flere i spillergruppa ha klaget over at stemningen i troppen er sterkt preget av stadige humørsvingninger hos det svenske trenerteamet Bengtsson og Bjørklund. Dessuten savner spillerne tydelige og gode taktiske planer og valg.

Dagbladet får også opplyst fra en sentralt plassert kilde i klubben at spillernes misnøye også dreier seg om autoritetsfrykt - altså at trenerduoens stil er for autoritær. Det er en velkjent sak at disiplin, lojalitet og konsentrasjon er viktig i Bengtssons trenervirke, og dårlig oppførsel blant spillerne fører til bøter.

- En person med autoritær lederstil er den siste som får vite det hvis noe er galt, sier kilden til Dagbladet.

For liten?

Vedkommende stiller også spørsmål ved om Molde som klubb rett og slett er for liten til å ha en manager, som Gunder Bengtsson fungerer som. Det betyr at det er han som har ansvaret for kjøp og salg av spillere, og at klubbens sportslige mål blir ivaretatt. Og fem poeng på fem kamper er ikke i henhold til klubbens sportslige målsetting.

Bortsett fra Anders Hasselgård ville ingen spillere i går kommentere misnøyen innad i gruppa.

- Dette får stå for lokalavisas regning. Er det noe vi ønsker å ta opp med trenerne, går vi til dem direkte, sier Hasselgård.

Snorre Strand i sportsutvalget og Molde-direktør Espen Silseth er også ordknappe:

- Som de fleste andre arbeidstakere må også trenere finne seg i å bli evaluert for den jobben de gjør. Det er ikke mer dramatisk enn det, sier Silseth.

- Betyr det at dere er misfornøyde med trenernes jobb?

- Nei.

Møte i morgen

Sportslig leder i Molde, Bertil Stranden, bekrefter overfor Dagbladet at det er enkelte spillere som ikke er fornøyde med trenerne. I morgen er det møte i sportsutvalget, der misnøyen er blant de sakene som skal tas opp.

- Der ønsker vi å få belyst hva spillerne føler. Det kommer vi ikke utenom. Hvis det er slik at enkelte spillere ikke trives med trenerne, så må vi prøve å gjøre noe med det, sier Stranden.

- Vurderer dere å løse trenerne fra kontrakten?

- Nei, det gjør vi ikke. Men i enhver organisasjon som opplever rusk i maskineriet, plikter ledelsen å prøve å få til en forbedring og så legge ballen død, sier Bertil Stranden.

- Føler du at du sitter trygt som trener i Molde, Gunder Bengtsson?

- Ja, svarer han.

PRESSET: Molde skulle i år ta steget enda nærmere Rosenborg. Slik har det ikke gått, og ei tung bør hviler på trener Gunder Bengtssons skuldre. At det murrer i spillergruppa, hjelper heller ikke romsdalingene.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media