- Ikke redd for å skade meg

Nora Mørk har vært forfulgt av alvorlige skader gjennom store deler av karrieren. Det stopper henne ikke i jakten på å bli verdens beste håndballspiller igjen.

SNART TILBAKE: Nora Mørk jubler under kampen mellom Spania og Norge under EM i vinter. Nå er hun snart tilbake på banen.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
SNART TILBAKE: Nora Mørk jubler under kampen mellom Spania og Norge under EM i vinter. Nå er hun snart tilbake på banen. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpixVis mer

For to uker siden satt hun i bussen på vei til Champions League-finalen i Budapest. Der så hun på TV at Katrine Lunde pådro seg en omfattende kneskade. Lyden av en gråtende landslagsvenninne og bildene var lett gjenkjennelige for Mørk.

- Jeg er ikke redd for å skade meg. Det har jeg aldri vært. Det er bare blitt sånn, sier Mørk til NTB om skaderushet.

Mental hjelp

Hun har åtte inngrep i knærne, flere av dem etter korsbåndskader.

- Jeg har brukt mye mental hjelp, men først når skadene har skjedd. Jeg er ikke redd for å gå på banen, og jeg er ganske voksen og kjenner kroppen min ganske godt. Man blir jo nesten litt fysioterapeut. Ofte kan jeg nesten diagnostisere meg selv, sier Mørk.

- Jeg tror jeg er veldig lite redd. Det var en gang … da hoppet jeg rett der jeg ødela korsbåndet i Györ Arena i fjor. Da tenkte jeg på det, men det gikk fort over.

Flere med samme skade

Ved siden av Mørk og Lunde har også Amanda Kurtovic fra landslaget revet av det fremre korsbåndet i kneet i løpet av de siste 15 månedene.

Mørk flytter til Romania og Bucuresti til sommeren. Der kommer hun til å spille med Cristina Neagu når hun blir frisk. Også Neagu ble gulvet fullstendig i EM i fjor. Hun røk korsbåndet i kneet under en kamp. Det er ventet at hun gjør comeback i september eller oktober.

Norge spiller VM-kval mot Hviterussland denne uken. Verdensmesterskapet spilles i Japan i november og desember. OL går i samme land i juli og august neste år.

- Jeg ønsker å vinne så mye som mulig før jeg gir meg med håndballen, sier Mørk.