- Ikke redd for å skade meg

Nora Mørk har vært forfulgt av alvorlige skader gjennom store deler av karrieren. Det stopper henne ikke i jakten på å bli verdens beste håndballspiller igjen.

SNART TILBAKE: Nora Mørk jubler under kampen mellom Spania og Norge under EM i vinter. Nå er hun snart tilbake på banen.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
SNART TILBAKE: Nora Mørk jubler under kampen mellom Spania og Norge under EM i vinter. Nå er hun snart tilbake på banen. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

For to uker siden satt hun i bussen på vei til Champions League-finalen i Budapest. Der så hun på TV at Katrine Lunde pådro seg en omfattende kneskade. Lyden av en gråtende landslagsvenninne og bildene var lett gjenkjennelige for Mørk.

- Jeg er ikke redd for å skade meg. Det har jeg aldri vært. Det er bare blitt sånn, sier Mørk til NTB om skaderushet.

Mental hjelp

Hun har åtte inngrep i knærne, flere av dem etter korsbåndskader.

- Jeg har brukt mye mental hjelp, men først når skadene har skjedd. Jeg er ikke redd for å gå på banen, og jeg er ganske voksen og kjenner kroppen min ganske godt. Man blir jo nesten litt fysioterapeut. Ofte kan jeg nesten diagnostisere meg selv, sier Mørk.

- Jeg tror jeg er veldig lite redd. Det var en gang … da hoppet jeg rett der jeg ødela korsbåndet i Györ Arena i fjor. Da tenkte jeg på det, men det gikk fort over.

Flere med samme skade

Ved siden av Mørk og Lunde har også Amanda Kurtovic fra landslaget revet av det fremre korsbåndet i kneet i løpet av de siste 15 månedene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer