-  Ikke redd for OL-formen

Mens de hardeste konkurrentene velger å hvile, reiser skiflygingsverdensmester Roar Ljøkelsøy helt til Japan for å konkurrere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Men så er da også storbakken i Sapporo Ljøkelsøys yndlingsarena. På de tre siste åra har han vunnet der fire ganger.

I motsetning til blant andre Jakub Janda og Janne Ahonen, satser han på å konkurrere seg i toppform til OL.

-  Mens flere av konkurrentene tar en pause, er planen min å være med på alle rennene i verdenscupen. Sapporo-turen tar jeg mest for OL\'s skyld. Jeg er ikke redd for at den skal gå utover formen, sier Ljøkelsøy.

-  Sapporo bare positivt

Det er heller ikke landslagstrener Mika Kojonkoski.

-  De to siste åra har Roar funnet toppformen i Sapporo. Han har en veldig god følelse for bakken, har gode erfaringer fra rennene der og får være i fred. Etter å ha lagt sammen disse faktorene, bestemte vi at det er positivt for Roar å delta i Sapporo, sier Kojonkoski.

Ulempen ved Japan-turen, er at løperne risikerer å være slitne og døgnville i onsdagens storbakke-NM i Kollen. De kommer hjem mandag, hopper NM onsdag kveld og reiser til Zakopane torsdag.

-  Vi er nødt til å stille i NM. Det forholder jeg meg til, sier Ljøkelsøy.

<b> SUKSESSFORMEL: </b>Norges beste hopper Roar Ljøkelsløy tror den beste formelen for å bevare formen, er å konkurrere. Derfor er han på plass i Sapporo i Japan i dag. Foto: Daniel Sannum Lauten
SUKSESSFORMEL: Norges beste hopper Roar Ljøkelsløy tror den beste formelen for å bevare formen, er å konkurrere. Derfor er han på plass i Sapporo i Japan i dag. Foto: Daniel Sannum Lauten Vis mer

-  Kollen-NM ødelegger ikke noe. Kan vi ikke stille opp i et nasjonalt mesterskap én dag, fortjener vi ikke å ha suksess, sier Kojonkoski.

På Lillehammer

Etter jubeldagene i Kulm, er han i full gang med å gjøre verdens beste hopplag enda bedre. Mens Roar Ljøkelsøy, Bjørn Einar Romøren, Henning Stensrud, Daniel Forfang, Anders Bardal og Morten Solem er i Sapporo, er Kojonkoski på treningssamling i Lillehammer sammen med Lars Bystøl, Sigurd Pettersen og Tommy Ingebrigtsen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer