- Ikke redd for RBK

KNARVIK (Dagbladet): Tommy Knarvik (23) har 51 Tippeliga-kamper bak seg. Han frykter likevel ikke Rosenborgs startellever, som i snitt har over tre ganger så mange kamper på samvittigheten.

I morgen avgjøres Branns skjebne i Tippeligaen. Det preger spillerne - også lagets toppscorer, Tommy Knarvik.

Knarvik inviterte Dagbladet hjem til «strilelandet» i Øygarden kommune, der han lader opp til sitt livs viktigste kamp. Kniksen har kanskje en statue av seg selv i Bergen. Men Tommy har ei egen bygd.

- Hvis vi bare berger plassen, så tror jeg det laget vi har nå blir veldig spennende i framtida. Det som har vært trist er at vi er blitt tvunget til å satse på unggutter på grunn av økonomi i en periode der vi hadde trengt rutine. Alle lag må fornye seg. RBK også. De trenger yngre folk, mens vi kanskje burde hente inn rutine før neste år, sier Knarvik.

23-åringen er Branns toppscorer, og fikk sin fotballutdannelse i Leeds på samme fotballakademi og i samme klasse som stjernene Harry Kewell og Jonathan Woodgate. Han har klokkertro på at Brann kan bli et topplag igjen.

- Vi er urutinerte, men en del av oss har begynt å få en del erfaring. Flere av oss begynner tross alt å få en 50- 60 kamper bak oss. Da begynner man å komme inn i ting, sier Knarvik.

Knarvik har ikke mange klipper på laget sitt. Kun Geirmund Brendesæther har spilt mer enn 200 toppseriekamper i dagens Brann-mannskap. Med 316 obligatoriske kamper for rødtrøyene, 239 av dem i Tippeligaen, er han den eneste som matcher RBKs veteraner i antall kamper på høyeste nivå. «Geddien» har til og med scoret mål mot RBK på bortebane.

- Ja, det stemmer at jeg scoret. Men det er så lenge siden at de fleste av lagkameratene mine i dag spilte miniputtfotball på den tida, ler han.

Han mener det er åpenbart at rutinen har spilt negativt inn for Brann i år.

- Hadde vi ikke mistet Helstad, Kvisvik, Ylönen og Samuelson, så hadde vi vært et topplag. Men vi kan ikke tenke på det. Vi må bare gjøre vårt beste, så får det gå som det går.

Hjernedød

Tommy Knarvik orker ikke tanken på nedrykk.

- Nei, huff, innerst inne har jeg kanskje tenkt på hvilke konsekvenser det får for klubben hvis vi rykker ned. Men vi vet hva vi skal gjøre, og har fokus på det. Vi hadde vært hjernedøde hele gjengen hvis vi skulle la oss påvirke av alt som blir sagt hele tida, sier han.

Sterk psyke er nesten viktigere enn teknikk i Brann.

- Jeg føler liksom ikke at jeg har fått vist hvor god jeg egentlig er. Eneste trøst er at man blir sterkere av motgang.

Stril er bra

Akkurat nå er det kun godord å få fra bergenserne på gata.

- Alle vil at vi skal greie oss. Tippeligaen uten Brann er uvirkelig. Ingen fare for å bli slått ned på gata, i alle fall.

Og det gjør ingenting at Tommy er stril heller.

- Nei, det var i gamle dager det var harry å være stril. Nå kommer byfolket ut til oss for å fiske. Publikum er bare stolte over at det er så mange lokale gutter på laget, sier han.

Likevel innrømmer han en viss harryfaktor på hjembygda når vi passerer grendehuset.

- Her er det fest om et par uker. Det er sikkert Tor Endresen som skal spille. Sist han var her så bretta mange av kjerringene opp genseren for å vise puppene. Det er sånn det er her ute, ler Tommy. Mot RBK bretter han sjøl opp ermene.

- Innerst inne er jeg helt sikker på at vi kan slå dem.

I HAVGAPET: Det er ingen ulempe å være stril på Brann lenger. Nå skaffer bergenserne seg hytte her ute. Det er her Tommy Knarvik har ladet opp til sitt livs viktigste kamp.