Ikke redd for Rushfeldt

TRONDHEIM (Dagbladet): Rosenborg- Bodø/Glimt 4- 0. Frode Johnsen er ikke redd for å få konkurranse fra Sigurd Rushfeldt. Med to stjernetreff ga han i går klar beskjed om at han vil slåss for plassen på RBK-laget.

- Når du spiller i en så god klubb som Rosenborg, må du alltid regne med å bli utfordret av andre spillere, sier gårsdagens Lerkendal-helt til Dagbladet.

- Jeg synes det er positivt hvis Sigurd Rushfeldt kommer. Det skjerper bare konkurransen, og jeg skal iallfall gjøre mitt for å beholde plassen på laget.

Rosenborg ønsker å leie sin tidligere storscorer fra spanske Racing Santander. Ifølge direktørene Rune Bratseth og Nils Skutle vil de få et svar i dag, som er siste frist for å melde på spillere til Mesterligaen.

Rosenborg forhandler også om flere andre spillere, uten at de vil gå ut med navn. Ifølge trener Nils Arne Eggen er det andre norske klubber som har kommet til RBK og tilbudt dem spillere. Disse forhandlingene må også avgjøres i dag.

Vendepunkt

Men nå kan det ha løsnet for trønderklubben, uten noen av de aktuelle forsterkningene. Etter å ha spilt seks seriekamper uten seier - den dårligste RBK-perioden på ti år - fikk laget en etterlengtet 3-poenger mot Bodø/Glimt.

Vendepunktet kom i det 41. minutt, med Frode Johnsens nydelige scoring fra like utenfor 16-meteren.

- Jeg tror det løsner nå. Nå er vi på gang, sier trener Ola By Rise, og minner om at Bodø/Glimt er skadefrie og i god form.

- Vi er iallfall på toget. Det er bra at vi begynner å score igjen, sier «træner'n» Nils Arne Eggen.

Ga alt

Frode Johnsen viste helt fra start at han ville gi absolutt alt i denne kampen. Han jobbet som en helt, og fikk belønning i form av to glimrende scoringer.

- Ja, i dag fungerte det spesielt bra, sier han selv.

- Ble du ekstra tent av at Rosenborg ønsker å hente hjem Rushfeldt?

- Nei, jeg jobber like hardt uansett. Rushfeldt tenker jeg svært lite på, sier Johnsen.

Det var en lettet stemning i RBK-garderoben i går.

- Vi trengte denne seieren. Det hadde vært utrolig tungt hvis vi ikke hadde fått tre poeng mot Bodø/Glimt, sier Frode Johnsen.

<B>KLINKET TIL:</B> Frode Johnsen viste hva en spiss skal gjøre på fotballbanen. Her klinker han til og scoret sitt andre mål mot Bodø/Glimt.