ER KLARE:  Isabell Herlovsen i front for det norske laget under treninga på kampbanen i Ottawa i går. Klokka 23.00 i kveld er hun klar til å krige for en kvartfinaleplass. England er motstander. Foto: Berit Roald / NTB Scanpix
ER KLARE: Isabell Herlovsen i front for det norske laget under treninga på kampbanen i Ottawa i går. Klokka 23.00 i kveld er hun klar til å krige for en kvartfinaleplass. England er motstander. Foto: Berit Roald / NTB ScanpixVis mer

- Ikke redd for straffekonk

- Men vi skal ta dem før det!

OTTAWA (Dagbladet): Isabell Herlovsen har et spesielt glimt i øyenene. Det hun får når hun virkelig gleder seg til noe. Som å slå England i fotball-VM.

- Jeg er så klar for denne kampen at du aner ikke, sier hun til Dagbladet rett etter den siste treninga på Landsdowne Stadium i Ottawa søndag kveld.

Da hadde hun rundet av økta med å terpe avslutninger. Med hodet, på volley, fra langt og kort hold. Hun traff på det meste.

- Jeg spilte jo ikke den siste kampen mot Elfenbenskysten i gruppespillet. Nå er det lenge siden jeg har vært i aksjon. Det pirrer skikkelig, og formen kjennes veldig bra ut, sier hun.

At kampen i tillegg er som skapt for store sterke «Isa» er ikke noe minus.

- Det blir tøft, en liten krig. De engelske jentene er store og sterke. Men det er slike kamper det er ekstra gøy å spille, sier hun.

Trent på straffer Både Norge og England vet utmerket godt at de begge har alt og vinne - og alt å tape i kveld. Kampen kan gå til straffespark-konkurranse. Der tror de engelske jentene de har en fordel. De har målrette trent på straffer hele den måneden de har vært sammen, og de vet selvsagt godt at Norge har brent de tre siste mesterkskapsstreffene de har fått.

Den fordelen kan de glemme, ifølge Herlovsen.

- Vi har også trent på straffer. Flere ganger. Det er greit å være forberedt og trygg om vi skulle havne i den situasjonen. Men vi satser på å ta dem før vi kommer så langt.

- Hvordan har straffetreninga gått?

- Veldig bra. Dette laget kryr av trygge straffeskyttere, sier Isabell Herlovsen.

- Vi har ikke noe å frykte om vi skulle havne i den situasjonen.